17. 05. 2021.
Kompanija M:tel dodijelila 22 stipednije

Kompanija M:tel dodijelila 22 stipednije

Kompanija M:tel dodijelila 22 stipednije

Kompanija “M:tel” dodijelila je juče 22 stipendije šestoj generaciji najboljih studenata prvog ciklusa studija elektrotehničkih i fakulteta informacionih tehnologija u BiH u mjesečnom iznosu od 300 KM.

Stipendije su dobili studenti elektrotehničkih fakulteta univerziteta u Banjaluci, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Fakulteta elektrotehnike Univerziteta u Tuzli, te Fakulteta strojarstva i računarstva i Fakulteta informacijskih tehnologija u Mostaru.

Osim stipendije koju će primati do kraja prvog ciklusa studija, stipendisti će imati priliku da u ovoj kompaniji provedu mjesec dana na stručnoj praksi.

Izvršni direktor za marketing i prodaju “M:tela” Đorđe Mišić rekao je da ova kompanija šestu godinu pruža podršku mladim talentovanim ljudima, trudeći se da im olakša proces studiranja, ali i da im ponudi pomoć pri usvajanju praktičnih i korisnih znanja.

“Praksa koju nudimo svojim stipendistima, u trajanju od mjesec dana u kompaniji koja je tehnološki lider u BiH, pokazala se kao neprocjenjiv benefit i šansa za sticanje praktičnih znanja još tokom njihovog studiranja. Na raspolaganje im se stavlja naš stručni kadar, kroz mentorstvo i prijateljsku pomoć u svemu što im je potrebno”, rekao je Mišić.

On je izrazio zadovoljstvo činjenicom da za izbor stipendista u obzir nije uzet samo prosjek ocjena koji su tokom studija ostvarili, nego i promovisanje vrijednosti koje “M:tel” naročito ističe i nagrađuje, među kojima su učešće u humanitarnim akcijama, te promovisanje i njegovanje umjetnosti, kulture i sporta.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Branko Dokić rekao je da ovakva podrška obrazovanju, pored podrške samoj ustanovi, izdvaja “M:tel” kao kompaniju koja na pravi način ulaže u budućnost, mladih talentovanih ljudi, ali i društva u cjelini.

Kompanija “M:tel” je programom stipendiranja studenata elektrotehničkih i fakulteta informacionih tehnologija u BiH, u posljednjih šest godina obuhvatila 148 studenata.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender