12. 05. 2021.

Novak Kondić i Vitomir Popović konkurisali za rektora

Dekan banjalučkog Ekonomskog fakulteta Novak Kondić potvrdio je da se kandidovao za rektora Univerziteta u ovom gradu.

“Na onima koji o tome odlučuju je da donesu odgovarajuću odluku”, rekao je Kondić novinarima u Banjaluci.

On nije precizirao kakav je program razvoja Univerziteta kao kandidat ponudio, “s obzirom na to da je program uz prijavu podnio u zatvorenoj koverti”.

“Kada bude vrijeme o tome ću govoriti, ali svakako da imam određene planove i vizije razvoja i unapređenja ukupnog rada na Univerzitetu u Banjaluci”, kaže Kondić.

I VITOMIR POPOVIĆ KONKURISAO ZA REKTORA

Dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Vitomir Popović rekao je da je predao prijavu na konkurs za izbor rektora ovog univerziteta.

Popović je naveo da je dugo razmišljao da li da se prijavi na kokurs zato što se, kako je rekao, Univerzitet u Banjaluci nalazi u krizi, kako zbog konkurencije privatnih fakulteta, tako i zbog finansijskih gubitaka.

“Umjesto da smo primali asistente i stvarali podmladak i budućnost za Univerzitet, gomilali smo administraciju od koje niko nema koristi. Istovremeno, mladi talenti su odlazili vani. To je ono što mora da se zaustavi”, rekao je Popović novinarima u Banjaluci.

Popović kaže da i aktuelnom Senatu koji bira rektora ističe mandat, te smatra da je prvo trebalo izabrati novi senat koji bi onda birao rektora.

Senat Univerziteta u Banjaluci raspisao je 28. januara konkurs za izbor rektora ovog univerziteta. Rok za podnošenje prijava je 10 dana od dana objavljivanja javnog konkursa.

I dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Novak Kondić potvrdio je danas da je predao prijavu na konkurs za izbor rektora Univerziteta u Banjaluci.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender