15. 05. 2021.
Srbija: Mladi parovi dobili 74 kuće

Srbija: Mladi parovi dobili 74 kuće

Srbija: Mladi parovi dobili 74 kuće

Mladi bračni i vanbračni parovi iz Vojvodine, njih 74, dobili su danas sredstva za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom.

Za taj konkurs namenjen podmlađivanju sela, Pokrajinska vlada je iz budžeta izdvojila 68 miliona dinara.

Cilj konkursa, koji je raspisan drugu godinu za redom, je trajno rešavanje stambenog pitanja mladih ljudi, kao i podmlađivanje sela i dolaska mladih stručnjaka u seoske sredine.

“Bez razvijenog i bogatog sela u kome će mladi ljudi da odrastaju, da rade i privređuju, nema budućnosti, ne samo u Vojvodini, nego u i celoj zemlji”, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić na dodeli sredstava za kupovinu kuća.

Kako se navodi, u maju 2015, nakon prvog konkursa u ukupnom iznosu od 40 miliona dinara, svoj dom na selu stekle su 42 porodice, a vrtići i seoske škole u Vojvodini postale su bogatije za oko sto dece.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Miroslav Vasin naglasio je da Pokrajinska vlada kroz ovaj program želi da postigne tri cilja, među kojima i da dokaže da nije tačno da niko neće da živi u selu.

Vasin je dodao da je u oba konkursna kruga interesovanje mladih za ovaj program bilo izuzetno veliko, te da još oko 600 mladih parova bilo zainteresovano za kupovinu kuća u selu.

“Želimo da pokažemo da vojvođansko selo jeste naša prednost, a ne hendikep. Prazne kuće i okućnice u našim selima treba da iskoristimo na dobrobit građana, a mi to kroz ovaj program upravo i činimo“, rekao je Vasin.

(B92)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender