15. 05. 2021.
Teslić: Holanđani otvaraju fabriku za proizvodnju prikolica

Teslić: Holanđani otvaraju fabriku za proizvodnju prikolica

Teslić: Holanđani otvaraju fabriku za proizvodnju prikolica

Holandska kompanija “T.S.R. Trading”, koja se bavi proizvodnjom prikolica za posebne namjene i terete, otvoriće na ljeto fabriku u Tesliću.

Kompanija će u prvoj godini zaposliti 60 ljudi, a planira i izgradnju nove hale kako bi u naredne dvije-tri godine preselila proizvodnju iz Poljske u ovaj gradić u Republici Srpskoj.

Načelnik Opštine Teslić, Milan Miličević, i vlasnik holandske kompanije Petrus Klasen, potpisali su juče ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji u krugu poslovne zone “Lanara”, objavljeno je na zvaničnom sajtu Opštine, prenosi portal Indikator.

“Prvog avgusta planirano je otvaranje fabrike. Naša obaveza je da do 12. aprila bude završena infrastruktura koja se gradi, čija je vrijednost oko pola miliona KM, i ne odnosi se samo na otvaranje ovoga pogona, nego i na sve druge placeve u poslovnoj zoni kojih ima oko deset“, rekao je Miličević.

On je dodao da je u prvoj godini planirano zapošljavanje 60 ljudi metalske struke sa biroa za zapošljavanje, dok se u naredne tri godine planira zapošljavanje 180 radnika, kao i izgradnja nove hale.

Klasen je izrazio očekivanje da će u julu, najdalje početkom avgusta, fabrika biti završena, kada bi trebalo da počne i proizvodnja.

“Trenutno imamo fabriku i u Poljskoj i planovi su da u naredne dvije–tri godine proizvodni pogon iz Poljske preselimo u Teslić“, rekao je Klasen.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender