15. 05. 2021.
Planinar se ubio zbog ljubavi?

Planinar se ubio zbog ljubavi?

Planinar se ubio zbog ljubavi?

Planinar David Majić (24) iz Tomislavgrada, koji je nestao prije dva dana, pronađen je mrtav u blizini hotela “Hajdučke vrleti” u podnožju planine Vran!

Na tijelu je otkrivena rana od vatrenog oružja i sumnja se da je Majić izvršio samoubistvo, a tačan uzrok i okolnosti smrti biće utvrđeni daljom istragom.

Kako saznaje Press, Majićevo tijelo u petak oko 13.30 časova pronađeno je u ležećem položaju i to pod naslagom snijega.

Pronašli su ga članovi hercegovačke Gorske službe spasavanja i planinari, koji su nakon Majićevog nestanka organizovali veliku pretragu terena, koja je, nažalost, okončana tragično. U potrazi je učestvovalo oko 200 spasilaca i jedan od njih je, sasvim slučajno, primijetio leš. Zatekao ga je u malom udubljenju, prekrivenog snijegom, na svega 300 metara od elektrostanice na Blidinju, gdje je lociran posljednji signal Majićevog mobilnog telefona.

– U prvom danu potrage spasioci su pretražili taj teren i vjerovatno su prošli nekoliko metara od tijela, ali ga zbog snijega nisu uočili. To je potragu odvelo u drugom smjeru, tako da je tijelo danas sasvim slučajno otkriveno – ispričao je jedan od učesnika potrage, koji je insistirao na anonimnosti.

Ožalošćena porodica i prijatelji kažu da niko nije očekivao ovakav ishod i da su se svi nadali da će Davida pronaći živog. Oni kažu da posljednjih dana ništa nije ukazivalo na to da bi David mogao dići ruku na sebe, ali priznaju da je imao određenih ljubavnih problema.

Istragom je utvrđeno i da je na dan nestanka jednoj djevojci iz Tomislavgrada poslao SMS poruku, u kojoj je nagovijestio da će počiniti samoubistvo, ali u to niko nije želio da vjeruje. Nažalost, najcrnje slutnje su se obistinile.

– Niko takvo nešto nije mogao ni pomisliti. Jedan prijatelj ga je u srijedu čak odvezao automobilom u blizinu elektrostanice. Znao je da je David često išao u planinarenje i tvrdi da su se na rastanku čak pozdravili riječima: “Čujemo se…”. Prijatelj je rekao i da David na sebi nije imao torbu ili opremu za planinarenje, što mu je djelovalo čudno, sve dok nije otkrivena strašna istina – pojašnjava sagovornik Pressa.

On navodi da je Davida pet dana dijelilo od 24. rođendana. Objašnjava i da nije djelovalo da je imao “nerješivih problema u životu”. Bio je pred završetkom studija, a dan prije nestanka prijateljima je pričao da će sutradan ići do Univerziteta u Mostaru, kako bi se s mentorom dogovorio o temi za diplomski rad.

(Pressrs)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender