15. 05. 2021.
Uzurpirana auto-staza u Zalužanima

Uzurpirana auto-staza u Zalužanima

Uzurpirana auto-staza u Zalužanima

Uništavaju nam auto stazu, našu imovinu i godine truda i rada koje smo uložili, praveći saobraćajnicu, kažu ogorčeni članovi Auto-moto društva Banja Luka i klubova koji koriste auto-stazu u Zalužanima.

Pričaju kako su juče ujutro i jutros zatekli porušen dio ograde, nasut dio budućeg puta koji povezuje postojeću cestu i dio staze i radnike komunalnog preduzeća koji su postavljali saobraćajne znakove.
“Na pitanje zbog čega se to radi izvođači radova su dobili nalog od opštine da izvode te radove”, rekao je Milan Mačković, sekretar Auto-moto društva Banjaluka.

“Da jedna opština pošalje javno preduzeće koje troši gorivo, novac, od nas poreskih obaveznika i da postavlja bez i jednog jedinog papira saobraćajne znakove na privatnu imovinu, isto tako na imovinu koja je od vojske bila”, rekao je predsjednik Sportskog auto-moto saveza BiH Aleksandar Brkić.

Saobraćajnica bi,kako objašnjavaju automobilisti, mještanima naselja Bukovica skratila put do izlaza na auto-put.
U Auto-motu društvu Banja Luka, kažu da stazu koriste od 2002.godine, uz odobrenje Ministarstva odbrane BiH. Kažu, sa uzurpacijom staze dovedana su u pitanje i takmičenja planirana za ovu godinu.

“Mi sada koji smo uložili do sada 10-15 godina i sebe na ovu stazu je uloženo oko 500.000 maraka, da bi se ona mogla prilagoditi da se mogu izvoditi ta takmičenja”, rekao je Duško Drljača iz Moto kluba “Maršal” Banjaluka.

Članovi Auto-moto društva Banja Luka i SAMS BiH, kažu, žele crno na bijelo objašnjenje i sve dozvole kojima bi Opština Laktaši opravdala svoj postupak. Kažu, tada bi znali koga da tuže.

Iz Opštine Laktaši nismo dobili odgovor zašto su pokrenuti radovi na dijelu auto-staze u Zalužanima. Kako su objasnili u Službi za odnose sa javnošću načelnik Miroslav Kodžoman bio je zauzet.

(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender