14. 05. 2021.
Profesionalnom penjaču žena presjekla uže na osmom spratu

Profesionalnom penjaču žena presjekla uže na osmom spratu

Profesionalnom penjaču žena presjekla uže na osmom spratu

Profesionalni penjač u Moskvi preživio je pad sa osmog sprata nakon što mu je gnjevna žena presjekla uže za koje je bio pričvršćen tokom renoviranja zgrade u kojoj ona stanuje, a pogubni ishod je izbjegao zahvaljujući dodatnom bezbjednosnom užetu, samo par metara od zemlje.

Između penjača Maksima Merkuševa i 49-godišnje žene je, prema juče objavljenim detaljima slučaja koji se dogodio 31. januara, neposredno prije incidenta došlo do rasprave, prenio je “RT”, pozivajući se na saopštenje Istražne komisije moskovskog regiona.

Požalivši se da joj je tim profesionalnih penjača oštetio TV antenu tokom izvođenja radova na zgradi u kojoj stanuje, žena je upozorila Maksima da će mu presjeći uže.

“Izašla je dok sam radio kod njenog balkona i rekla da ćemo morati da joj popravimo antenu ako je uništimo. Onda je počela da psuje preteći da će mi presjeći uže ako ne siđem”, rekao je Maksim za ruski novinski sajt “Life News”.

Jedan od njegovih kolega čuo je raspravu i dodao Maksimu dodatno uže.

Maksim kaže da ona nije očekivala da će uže pući tako brzo, te da je željela samo da ga uplaši i malo ga zasjekla, ne sluteći šta će uslijediti.

Sutradan mu se, kako kaže, kroz suze izvinila.

“Bio sam prestrašen. Nikad mi se u životu tako nešto nije dogodilo. Isprva nisam čak ni bio svijestan šta se dogodilo. Najprije sam zaboravio na taj događaj, a onda sam počeo da razmišljam o tome…Moglo je da bude i gore”, zaključio je Maksim, prenose Nezavisne.

O ovom incidentu pokrenuta je krivična istraga, a žena je u pritvoru na osnovu optužbi za “pokušaj ubistva”, saopštila je Istražna komisija.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender