15. 05. 2021.
Tužio boga zato što “nije poštovao svoju ženu”

Tužio boga zato što “nije poštovao svoju ženu”

Tužio boga zato što “nije poštovao svoju ženu”

Sing je rekao za Bi-Bi-Si da se na taj potez odlučio jer smatra da je “bog Rama bio nepravedan prema svojoj ženi Siti” i želio je da sud u državi Bihar “primi k znanju tu činjenicu”.

Sud, međutim, nije bio ubijeđen u njegove argumente i odbacio je tužbu. Takođe, kolege su ga optužile da je tužbom samo tražio pažnju javnosti, a jedan ga je sudio i zbog klevete.

Ipak, Sing hrabro odolijeva kritikama i tvrdi da njegov slučaj nije bez osnove.

– Dobro je poznato da je Rama pitao Situ da dokaže da je čista srca, nakon što ju je spasao iz kandži demonskog kralja Ravane. On nije vjerovao Siti – rekao je Sing za.

– Ramino ponašanje prema Siti pokazuje da žene nisu poštovane čak ni u drevna vremena. Znam da ovaj slučaj mnogima zvuči sumanuto, ali moramo da razgovaramo o ovom dijelu naše drevne istorije religije. Ponovo ću podnijeti tužbu, jer vjerujem da Indijci moraju da znaju da je Rama bio nepravedan prema Siti. Na ovaj potez sam se odlučio jer ne možemo govoriti o poštovanju žena u modernoj Indiji, kada znamo da jedan od najobožavanijih bogova nije poštovao svoju suprugu.

Međutim, neke njegove kolege smatraju da je on uvrijedio hinduiste.

– On ima istoriju podnošenja tužbi koje privlače pažnju javnosti, ali je ovog puta otišao predaleko. On vrijeđa naša osjećanja – rekao je advokat Randžan Kumar Sing, koji je podnio tužbu zbog klevete.

– Tražili smo od komore da mu ukine licencu za bavljenje pravom. Svi advokati su ujedinjeni protiv Čandana, jer mora da nauči lekciju. Rama i Sita su jedno i mi ih poštujemo kao par i nema nikakve sumnje da je Rama poštovao svoju ženu.

Čandan, s druge strane, kaže da njegova borba “nije protiv Rame”.

– I ja obožavam Ramu. Јa sam posvećeni hinduista. Izvinjavam se onima čija sam vjerska osjećanja povrijedio, ali ne mogu da ignorišem činjenicu da Sita nije bila poštovana – rekao je on.

(B92)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender