12. 05. 2021.
Mišković prodao Delta siti za 200 mil. EUR

Mišković prodao Delta siti za 200 mil. EUR

Mišković prodao Delta siti za 200 mil. EUR

Kompanija Delta holding Miroslava Miškovića prodala je tržne centre Delta siti u Beogradu i Podgorici.

Kupac je južnoafrički investicioni fond Hiprop investment limitid, koji je objavio da je od srpke kompanije Delta rilestejt, koja je dio Delta holdinga, kupio tržne centre Delta siti u Beogradu i Podgorici za 202,75 miliona evra.

Kako navodi kupac, Delta siti je kupljen za 127,75 miliona evra, od čega je 112 miliona prodajna cijena, dok će sa nešto manje od 16 miliona evra biti isplaćeni postojeći dugovi bankama.

Delta siti u Podgorici prodat je za 75 miliona evra, od čega je 60 miliona cijena za sam objekat dok će sa nešto manje od 15 miliona evra biti isplaćeni bankarski zajmovi.

Kupovina je, kako se navodi u saopštenju Hiprola, podijeljena između same kompanije, koja je postala vlasnik 60 odsto udjela u oba tržna centra, dok je ostatak od 40 procenata kupila kompanija Houmsted grup holdings limitid, povezana sa Luisom Norvalom, koji je jedan od direktora kompanije Hiprop.

Upravljanje tržnim centrima biće povjereno novoformiranoj kompaniji u Velikoj Britaniji Histed. Narednih 12 meseci upravljanje će u njeno ime vršiti Delta, dok će za to vrijeme Histed razmotriti otvaranje lokalne kancelarije u Beogradu.

Ranije je kompanija Delta holding povodom medijskih natpisa da je šoping centar prodat, saopštila da sve što je u vlasništvu Delte ima potencijal da se proda, ali da “za sada ništa nije prodato”.

(B92)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender