13. 05. 2021.
Mještani Motika traže da linija Obilićevo-Motike češće saobraća

Mještani Motika traže da linija Obilićevo-Motike češće saobraća

Mještani Motika traže da linija Obilićevo-Motike češće saobraća

Mještani Motika tvrde da skoro četiri godine pokušavaju da se dogovore sa gradom da im autobuska linija broj 13 P Motike ide češće, ali do sada to nisu uspjeli.

Prema riječima Darka Todića, predsjednika Savjeta MZ Motike, linija broj 13 P Motike, prevoznika “Pavlović turs”, saobraća na 45 minuta do Motika, dok su linije do Petrićevca mnogo češće, zbog čega su tražili da autobusi produže tri stanice kako putnici ne bi morali pješice ići od Petrićevca do Motika.

-Najviše ispaštaju radnici, ali i đaci koji pohađaju OŠ ‘Miloš Crnjanski’ na Petrićevcu jer im se nastava završava u 17.50, dok autobus za Motike na toj stanici prolazi u 17.45, i oni moraju 45 minuta čekati naredni polazak- rekao je Todić.

Građani su se o ovom problemu požalili i na sajtu Skupštine grada u nadi da će nadležni imati ovaj put više sluha za njihov problem.

Radenko Pavlović, vlasnik “Pavlović tursa”, rekao je juče da je čuo da grupa putnika traži da linija 13 P saobraća češće ka Motikama, ali da mještani nisu dolazili do njega.

-Grad je vršio brojanje putnika i ustanovio da nema osnove za dodatnim polascima jer se radi o prigradskom naselju koje ima najviši broj polazaka- kazao je Pavlović.

“Želja nas, koji svaki dan koristimo liniju 13 p, Obilićevo-Motike, da se barem u terminima kada je najveća gužva, uvedu češći polasci. Najveća gužva je u terminima u 5 i 50h, 6 i 40h polazak iz Motika i polasci iz Obilićeva 15 i 30 h, 16 i 30 i 18 i 30 h . Takođe bismo željeli da vikendom linija češć saobraća. Kao što ste i do sada našli način da istražite istinitost navoda da nema potrebe za uvođenjem češće linije”, navela je grupa građana iz Motika.

(Nezavisne/ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender