15. 05. 2021.
Na HRT-u otkazi zbog lažnih diploma

Na HRT-u otkazi zbog lažnih diploma

Na HRT-u otkazi zbog lažnih diploma

Hrvatska radiotelevizija otpustila je 16 zaposlenih za koje je utvrđeno da imaju lažne diplome.

Stručne službe HRT, naime, pronašle su, u procesu provjere dokumenata o stručnoj spremi zaposlenih, 16 lažnih dokumenata – četiri lažne fakultetske i 12 srednjoškolskih diploma, a zaposlenima sa tim dokumentima otkazani su ugovori o radu, objavili su danas hrvatski mediji.

U odgovoru sa HRT-a su poručili da nastavljaju postupak provjere dokumenata o radnoj osposobljenosti i spremi zaposlenih, čiji je cilj da se kvalitetno, potpuno i trajno uredi kadrovska struktura i sistem zapošljavanja, prenio je sajt Indeks.

Na HRT-u kažu i da su nakon početne provjere početkom prošle godine pronađene četiri lažne diplome i da je krajem 2015. započela i provjera svedočanstava i ostalih dokumenata potrebnih za određena radna mjesta na HRT-u.

“Svim zaposlenima za koje se ustanovilo da posjeduju lažnu dokumentaciju otkazani su ugovori o radu, a sporna dokumentacija je proslijeđena na dalje postupanje odgovarajućim državnim tijelima”, ističu na HRT-u.

U odgovoru HRT-a ne navodi se na kojim su radnim mjestima bili zaposleni sa lažnim srednjoškolskim diplomama, ali među njima su, kako se doznaje, bili računovođa, radnica u razmjeni videomaterijala i majstor rasvjete.

Prema posljednjim podacima, posljednjeg dana januara ove godine HRT je imao 2.851 zaposlenog.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender