15. 05. 2021.

Banj brdo, oaza grada (FOTO)

Barašin: Rampa na Banj brdu će biti vraćena

Rampa koja reguliše saobraćaj prema Banj brdu trenutno je na popravci i biće vraćena za nekoliko dana na isto mjesto. Još uvijek važi stara Odluka o zabrani prolaza vozila prema spomeniku na ovom izletištu.

Ovo je Pressu potvrdio direktor Turističke organizacije Banjaluke Ostoja Barašin. Kako saznajemo, rampa je srušena u subotu.

– Jedan siledžija se zaletio automobilom na rampu, jer mu nisu dali da prođe i tako ju je oštetio. Rampu smo morali skloniti, jer nije bila u funkciji. Policija je napravila uviđaj, šteta je procijenjena na oko 600 KM. Sada ćemo vidjeti da li će taj momak platiti štetu ili ćemo ga tužiti. Bez obzira na to, mi ćemo rampu popraviti i vratiti u funkciju – kaže Barašin.

On naglašava da do promjene režima saobraćaja nije došlo, odnosno, i dalje je ograničen prolaz automobila prema Banj brdu.

Stara inicijativa da bude uklonjena rampa i da Banj brdo bude otvoreno za vozila aktivirana je u martu prošle godine. Nakon toga, banjalučki aktivisti su se okupili u inicijativi Rekreativna zona Banjaluke u želji da spriječe ukidanje aktuelne odluke Grada i da se izbore da ovaj put bude obezbijeđen za šetače i rekreativce, a da prolaz bude dozvoljen samo dostavnim vozilima, vozilima hitne pomoći i licima koji zbog bolesti i invaliditeta ne mogu pješačiti na vrh Banj brda.

Uklanjanje rampe je zabrinulo rekreativce koji su posumnjali da je Grad donio novu odluku i otvorio zonu za automobile, kako su ranije danas objavili mediji.

(Pressrs)

Otvorena rampa na Banj brdu

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender