15. 05. 2021.
Trka za licencu: Zvezda, Himki, Kubanj i Bajern?!

Trka za licencu: Zvezda, Himki, Kubanj i Bajern?!

Trka za licencu: Zvezda, Himki, Kubanj i Bajern?!

Prema današnjem pisanju španskih novinara, Evroliga će podijeliti pozivnice za novo izdanje najjačeg takmičenja, bez obzira na rezultate u domaćim prvenstvima. Za tri karte konkurišu četiri tima.

Dan nakon što je list “Mundo Deportivo” otkrio da će naredne sezone šampion ABA lige učestvovati u Evroligi, isti izvor otkrio je novu informaciju:

U reformisanom najjačem takmičenju, od 16 timova učesnika, ostala su još samo tri slobodna mjesta, a konkurenti za dobijanje tih karata su Bajern, Crvena zvezda Telekom, Himki i Lokomotiva Kubanj.

Novinari sa Pirinejskog poluostrva već podrazumojevaju da će Darušafaka dobiti pozivnicu i da će sigurno biti garantovani 12. učesnik, na osnovu sponzorskog ugovora Doguš grupe sa takmičenjem. Preostalo, 13. mjesto, dobiće pobjednik aktuelnog Evrokupa.

Autori “Mundo Deportiva” iznose vijest da najjače takmičenje ipak neće vrednovati plasman u domaćim ligama (u ovdašnjem slučaju – u ABA ligi) i da će jednostavno podijeliti pozivnice za narednu sezonu, u formi vajld karda ili “A” licence na dvije ili više godina.

Podsjetimo, 11 garantovanih učesnika Evrolige u takmičarskoj 2016/17 su Real, Barselona, Laboral Kuća, Armani, Makabi, Panatinaikos, Olimpijakos, CSKA, Fenerbahče, Efes i Žalgiris.

Svi timovi će se takmičiti u jednoj ligi, posle koje će biti odigrana jedna runda plej-ofa, pa Fajnal-for.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender