15. 05. 2021.
Obama: Kriv sam za poraz demokrata

Obama: Kriv sam za poraz demokrata

Onlajn peticija da se Obami sudi u Hagu

Više od 4.800 ljudi potpisalo je onlajn peticiju koja je objavljena na sajtu Bijele kuće, a u kojoj se traži da se predsjedniku Baraku Obami sudi u Hagu zbog ratnih zločina.

“Zahtijevamo osudu ratnog zločinca Baraka Obame i suđenje pred Međunarodnim sudom u Hagu. On je kriv za zločine ne samo protiv američkih građana, već i protiv cijelog svijeta”, navodi se u peticiji koja je objavljena u dijelu sajta Bijele kuće pod nazivom “Mi, narod – tvoj glas u našoj vladi” /We the People, Your voice in our government/.

Autori, takođe, smatraju Obamu odgovornim za neispunjenje obećanja iz predizborne kampanje 2008. godine da će da zatvori zloglasni zatvor Gvantanamo na Kubi, odnosno “jedan od najgorih zatvora u istoriji”.

U peticiji se pominju i Obamini postupci u različitim sukobima na Bliskom istoku, a potpisnici ga posebno smatraju odgovornim za tešku situaciju u zemljama kao što su Libija i Sirija.

“Zbog Obamine agresije uništena je Libija. U Siriji, Obamini agenti obučavaju, finansiraju i organizuju terorističke grupe, koje nazivaju ‘umjerenom opozicijom’, a koje su, između ostalog, povezane sa Al kaidom i umiješane su u zločine protiv američkog naroda”, navodi se u peticiji.

peticija obama

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender