13. 05. 2021.
Stevandić: Za svako rođeno dijete godina staža

Stevandić: Za svako rođeno dijete godina staža

Stevandić: Tajno usvajanje mehanizma nije u interesima RS

 Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je da tajno usvajanje mehanizma koordinacije govori o lošim namjerama da se ponizi Republika Srpska.

Stevandić je naglasio da je to poruka da se dokumenti mogu usvajati bez Republike Srpske, te da tako nešto možemo očekivati i u budućnosti.

“Koliko znamo, nije ni bilo sjednice nego telefonski dogovor, što je sramota. Tako se Republika Srpska ne predstavlja. Bilo bi korektno da je Savez za promjene sazvao konferenciju za novinare i rekao šta je i zašto urađeno, a ne da saznamo nakon mjesec dana i da pitamo ko je u naše ime usvajao reformsku agendu”, rekao je Stevandić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je naglasio da su na sceni dva loša koncepta – jedan ekonomski u Republici Srpskoj, za koji, kako kaže, krivi Vladu, i drugi – katastrofalan nacionalni koncept u Sarajevu za koji krivi Savez za promjene.

“U Republici Srpskoj postoji ogromna natrpeljivost i otvoreno neprijateljstvo političkih blokova, koje vode koalicija SNSD, SP i DNS u Republici Srpskoj i Savez za promjene u BiH i to je faktor destabilizacije Republike Srpske i faktor razjedinjenja”, poručio je Stevandić.

Kao predsjednik Ujedinjene Srpske, Stevandić je istakao da je saradnja moguća bez obzira na različite političke poglede.

“Poruka koju želimo da pošaljemo je da je moguće ujedinjenje, saradnja, dogovor i kompromis o vitalnim interesima Republike Srpske da nas ne bi stvari zaticale, kao što nas je zatekao tajni mehanizam koordinacije”, naglasio je Stevandić.

On je na konefernciji predstavio i odbornike lokalnih parlamenata iz Čelinca, Dervente i Bratunca, koji su pristupili Ujedinjenoj Srpskoj napuštajući SDS, SNSD i PDP.

(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender