13. 05. 2021.
Akcija SIPA zbog nedozvoljenog korištenja autorskih prava

SRNA: Sipa Bosiću dostavljala dokumentaciju

Na glavnoj raspravi po tužbi Milorada Dodika protiv Mladena Bosića zbog klevete u Osnovnom sudu u Banjaluci, 18. nevembra prošle godine, pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH dostavili su Bosiću privatno, u toku same rasprave, kompletnu dokumentaciju u vezi sa kreditom koji je Dodik podigao kod Pavlović banke, saznaje Srna.

Tog dana, 18. novembra, u ranim jutarnjim časovima Sipa je prvi put upala u Pavlović banku, a materijal koji su našli u vezi sa ovim kreditom hitno su poslali po kuriru u Banjaluku gdje u 12.00 časova počinjala glavna rasprava u predmetu “Dodik protiv Bosića”.

“Tako je Bosić, nakon što je glavna rasprava počela, ovaj materijal, koji mu je dostavila Sipa, priložio sudu kao dokaz svoje tvrdnje da je ‘Milorad Dodik kriminalac’, koji će Osnovni sud odbaciti”, rekao je izvor Srne.

“Odakle Bosiću dokumentacija iz Pavlović banke privatno i to baš na dan kada je Sipa upala u tu banku zna samo Bosić i odgovorni u Sipi. Očigledno da je u BiH sve više na djelu sprega politike, bezbjednosnih agencija i pravosuđa”, rekao je izvor Srne.

Dodikov advokat Goran Bubić potvrdio je Srni da je 18. novembra prošle godine privatnim putem Bosiću dostavljena kompletna dokumentacija iz Pavlović banke u vezi sa tim kreditom.

“Par minuta nakon što smo Bosić, njegov advokat i ja ušli u sudnicu, ušlo je i lice koje je dalo Bosiću kovertu. Nakon mog upozorenja na glavnoj raspravi da je to krivično djelo – povreda tajnosti postupka, Bosić je na zapisniku od 22. decembra izjavio da je on podatke o Dodikovom kreditu dao Sipi”, rekao je Bubić Srni, naglasivši da o svemu imaju sudski zapisnici.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender