13. 05. 2021.
Svima se sviđa: Retro VW kombi

Svima se sviđa: Retro VW kombi

Svima se sviđa: Retro VW kombi

Modeli koji retro dizajnom igraju na kartu nostalgije kod potencijalnih kupaca, ali privlače i one koji žele da se izborom automobila razlikuju od drugih, izborili su se za svoje mesto na tržištu. Na ulicama je sve više automobila kao što su FIAT-500, MINI…

Volkswagen možda nije imao toliko uspeha sa obnovljenom “bubom”, kao pomenuta dva proizvođača, ali nemačka kompanija u svojoj istoriji ima još jedan legendarni model koji bi mogao da posluži kao osnova za savremeni retro automobil. U pitanju je klasični kombi T1, koji je svoj zenit imao 60-tih godina dvadesetog veka.

Nezavisini dizajner David Obendorfer, koji je sa uspehom digitalno oblikovao savremene verzije legendarnih modela kao što su FIAT 127 ili Renault 4, ovog puta pozabavio se upravo modelom VW T1. Prema njegovoj zamisli, automobil ima prepoznatljive stilske detalje koji asociraju na klasični VW kombi, a baziran je na modernom Volkswagenovom Transporteru T6.

VW T1 Revival Concept, kako je Obendorfer nazvao ovo vozilo, je automobil koji koristi najsavremeniju tehnologiju, ali čiji izgled zrači duhom nekih prohujalih vremena.

Inače, Volkswagen je početkom 2016. predstavio sopstvenu viziju kombija za 21. vek – električni koncept Budd-e, koji prema našem mišljenju izgleda dosta “hladnije” od koncepta Davida Obendorfera.

(B92)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender