13. 05. 2021.
Zdravsteni radnici kreću u brobu za reformu zdravstvenog sistema

Zdravsteni radnici kreću u brobu za reformu zdravstvenog sistema

Zdravsteni radnici kreću u brobu za reformu zdravstvenog sistema

Članovi Upravnog odbora Unije sindikata radnika u zdravstvu Republike Srpske u koju su udruženi Strukovni sindikat doktora medicine Republike Srpske, Strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara Republike Srpske i Samostalni sindikat radnika u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Republike Srpske od sutra počinju sa prikupljanjem potpisa radi reforme zdravstvenog sistema.

Kako je navedeno, organi Unije sindikata radnika u zdravstvu Republike Srpske organizovanjem građanske inicijative pokrenuće potpisivanju peticije koja će biti predata Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Peticijom se predlaže da Narodna skupština Republike Srpske donese Zaključak kojim se zadužuje Vlada Republike Srpske da u roku od 90 dana pripremi tekst nacrta novih zakona kojima će se provesti hitne reforme zdravstvenog zakonodavstva u Republici Srpskoj.

Prijedlogom građanske inicijative zahtijevase donošenje novih zakona i to: Zakon o zaštiti prava pacijenata, Zakon o zdravstvenoj zaštiti, Zakon o doktorskoj djelatnosti, Zakon o djelatnosti medicinskih sestara, tehničara i babica, Zakon o fizioterapeutskoj djelatnosti, Zakon o ostalim djelatnostima u zdravstvu, Zakon o sistemu kvaliteta zdravstvenih usluga, Zakon o prestanku primjene Zakona o platama zaposlenih lica u javnim ustanovama u oblasti zdravstva RS.
Potpisivanje peticije biće organizovano na čitavom prostoru Republike Srpske u periodu od 15. do 21. februara 2016.godine.

(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender