13. 05. 2021.
Djevojka sa kolačićima u Gospodskoj i “kulturni gospodin”

Djevojka sa kolačićima u Gospodskoj i “kulturni gospodin”

Djevojka sa kolačićima u Gospodskoj i “kulturni gospodin”

Možda ste u Gospodskoj ulici naišli na djevojku koja sjedi i prodaje kolačiće u korpi. Da li ste se zapitali kako joj je i kakva sve iskustva ima? Iskreni da budemo nismo ni mi, ali smo naišli na Fejsbuku na jednu priču koja upravo govori o ovoj djevojci i dva slučajna prolaznika, autoru teksta i “kulturnom gospodinu”.

“Razocarana sam… Bijesna. U Gospodskoj ulici, ispred CM-a već neko vrijeme svakodnevno sjedi djevojka sa korpom punom kolačića upakovanih šarenim mašnicama.

Prošli ste pored nje nebrojeno puta ali je vjerovatno niste opazili. Nisam ni ja, do veceras.

Naime, večeras, prolazeći pored nje, iz bunila sopstvenih misli trznuo me je glas ”gospodina” koji je koračao tik ispred mene noseći dijete u naručju, kada je prodornim glasom zarezao na dotičnu. Bila su to usta puna grubosti. (Šta to učiš dijete mali pogani čovječe. Stidi se!)

Djevojka je pognula glavu i nastavila umornim glasom da ponavlja ”KOLAČIĆI 1 KM”.

Kolačići su predivni, djevojka je umilna, ali me njen komentar da se svako malo neko izdere na nju ili joj šutne korpu u prolazu prenerazio. Pa ljudska stoko, kako te nije sramota. Da ne mračim dalje, toplo preporučujem kolačiće koji se za 1KM mogu naci ispred CM-a u Gospodskoj ulici jer su preukusni, pa ih potražite makar da ugodite svojim čulima, ako vam saosjćanje sa bližnjim nije baš na pameti.”

(Slađa Zrnić/mojKontakt)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender