12. 05. 2021.
Dodik čestitao Dan državnosti Srbije

Dodik čestitao Dan državnosti Srbije

Dodik čestitao Dan državnosti Srbije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Srbija matična zemlja srpskog naroda koja sve Srbe, ma gdje živjeli, okuplja u ljubavi prema njoj.

Dodik je nakon svečanosti obilježavanja Dana državnosti Srbije u Banjaluci čestitao građanima Srbije ovaj praznik, i poželio Srbiji mnogo uspjeha na svim poljima, poručivši da ga i Srpska proslavlja sa radošću.

“Veliki nam je dar večerašnji koncert ansambla `Kolo`, koji njeguje najljepše igre sa prostora Balkana”, rekao je Dodik.

Generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić rekao je da je Srbija danas moderna evropska zemlja i da je 15. februar najvažniji datum u modernoj istoriji Srbije, jer se njim proslavljaju i državnost i ustavnost i identitet Srbije.

“Mislim da je ova svečanost bolja od svake političke priče i večeras smo Banjaluci pokazali najbolje što Srbije ima”, istakao je Nikolić.

Izvršni direktor kompanije “M:tel” Đorđe Mišić rekao je da je pokroviteljstvo ove manifestacije i obaveza ove kompanije.

“Mi, kao kompanija koja je dobila priznanje za svoju društvenu odgovornost, podržavamo ne samo ono što je održano u organizaciji Generalnog konzulata Srbije u Banjaluci, nego i veći deo manifestacije i uvek ćemo biti tu za sve što organizuje konzulat”, rekao je Mišić.

Nastupom Državnog ansambla narodnih igara i pjesama Srbije “Kolo” u Narodnom pozorištu Republike Srpske, Generalni konzulat Srbije u Banjaluci obilježio je Dan državnosti Srbije – Sretenje.

Svečanosti obilježavanja Dana državnosti Srbije prisustvovali su i premijer Željka Cvijanović, član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić, predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti Srpske i BiH, te kulturnog i javnog života.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender