14. 05. 2021.
NBA Ol star: Pregršt koševa i Brajantov oproštaj

NBA Ol star: Pregršt koševa i Brajantov oproštaj

NBA Ol star: Pregršt koševa i Brajantov oproštaj

Ekipa Zapadne konferencije pobedila je Istočnu sa 196:173, u ol-star utakmici košarkaške NBA lige u Torontu, na kojoj je postignuto najviše poena od kada se to takmičenje organizuje. Pobeda Zapada ostala je u senci Kobija Brajanta. “Crna Mamba” odigrao je svoj poslednji Ol Star meč.

Ol Star utakmicu, koja je prvi put igrana van teritorije SAD, između ostalog je obeležio legendarni igrač Los Anđeles Lejkersa Kobi Brajant, kome je to bila poslednja u karijeri.

“Bilo je zabavno. Imao sam zadovoljstvo da igram s tim momcima, smijem se i šalim sa njima na klupi”, rekao je Brajant poslije utakmice.

Brajant je postigao 10 poena, čime je dozvolio Lebronu Džejmsu da ga prestigne na prvom mjestu po broju poena na ol-star duelima.

Džejms je postigao 13 poena i ukupno u ol-star utakmicama ima 291, jedan više od Brajnata.

Najefikasniji u pobjedničkom timu sa 31 poenom bio je Rasel Vestbruk, koji je poneo trofej najkorisnijeg igrača utakmice. Slijedio ga je Stefon Kari sa 26, Entoni Dejvis sa 24 i Kevin Durent sa 23. Istok je predvodio Pol Džordž sa 41 poenom, dok je Džon Vol postigao 22.

Igrači obje ekipe su se pozdravili sa Brajantom, koji je napustio igru minut i šest sekundi prije kraja utakmice.

“Svi smo mi u jednom trenutku našeg života poželjeli da budemo kao Kobi. Gledali smo ga tokom odrastanja i željeli smo da mu iskažemo poštovanje”, kazao je Dvejn Vejd, dok je trener Zapada Greg Popovič rekao da je Brajant “duže vrijeme ikona NBA lige”.

Brajant je učestvovao na ol-star vikendima od 1997. godine, a na utakmici je debitovao 1998. Taj duel obilježio je Majkl Džordan, kome je to bila posljednja ol-star utakmica u dresu Čikaga.

Igrače su prije utakmice predstavili nekadašnji NBA košarkaš Stiv Neš, kao i muzičar Drejk. Himnu Kanade pjevala je Neli Furtado.

Utakmici je prisustvovao i Majkl Džordan, kome je kao predsjedniku Šarlota proslijeđena baklja, s obzirom na to da će se naredni ol-star održati u tom gradu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender