14. 05. 2021.
Malo carstvo dječijih kostima u Banjaluci

Malo carstvo dječijih kostima u Banjaluci

Malo carstvo dječijih kostima u Banjaluci

„Viktorija šop“ iz Banjaluke specijalizovao se za pravljenje dječijih kostima koji su zgodni za maskenbale i šašave priredbe svih vrsta.

Vlasnica i idejni pokretač ove male radionice i prodavnice, Gordana Pejčinović, za Kontakt radio kaže da su kostimi pogodni za priredbe u školama, vrtićima ili školama jezika,  koje se najčešće organizuju u pozorištima i kada djeca sa zadovoljstvom nose kostime koje je ona napravila.

„Imamo preko 300 dječijih kostima uz koje dolaze i propratne stvarčice koje kompletiraju kostim, kao što su, u zavisnosti od modela, kape, rogovi i rep, pa pletenice ako su u pitanju princeze, ili oružje i maske ako se dječaci oblače u vitezove“, priča Gordana.

Mašta i vješte ruke mogu napraviti bilo kakav kostim, a jedina prepreka je nedostatak materijala u Banjaluci pa je Gordana prinuđena i na improvizaciju. Međutim, sve se završava uspješno, djeca i roditelji su zadovoljni, a za izradu jednoga kostima treba otprilike 3-4 dana.

„Među djevojčicama Elza je hit (djevojčica iz animiranog filma), jako je popularna kao i sve princeze. A dječaci vole Nindža kornjače, Spajdermena, Betmena, a oni nešto stariji kauboje. Imamo jako veliki izbor i nikad niko nije otišao nezadovoljan“, kaže Gordana.

U Viktoriji možete naći i 30 kostima za odrasle. Iznajmljuju se kada je Noć vještica, specijalne žurke po klubovima i slično tome.

Osim kostima na istom mjestu možete pronaći i tzv. „Tihe knjige“, didaktičke knjižice iz kojih djeca u uzrasto 1-3 godine mogu mnogo toga da nauče.

„Preplavljeni smo kineskim igračkama, koje su loše i nekvalitetne i nisu zdrave. Pomoću ovih knjiga, djeca osjetilima ruku prolaze određene aktivnosti i uče ih, kao što su pertlanje, rajsfešlus, itd. Knjige su od lijepih materijala i ugodnih za dodir. Ugodne su za oko, ali i edukative pa djeca do 3. godine mogu uspješno da prihvate potrebna znanja“, kaže Gordana Pejčinović.

Viktorija 3 Viktorija 5 Viktorija 6

(mojKontakt)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender