15. 05. 2021.
NSRS nastavlja raspravu o Prijedlogu ekonomske politike

NSRS nastavlja raspravu o Prijedlogu ekonomske politike

Nastavlja se zasjedanje NSRS

Narodna skupština Republike Srpske trebalo bi danas da razmatra Nacrt zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinice lokalne samouprave, čiji je cilj da se izvorni i preneseni poslovi obavljaju na efikasan i funkcionalan način, stručno i politički neutralno.

Navedenim zakonom se uređuju prava i dužnosti iz radnog odnosa službenika i namještenika zaposlenih u organima jedinice lokalne samouprave.

Prava i dužnosti iz radnog odnosa funkcionera u organima jedinice lokalne samouprave uređuju se posebnim zakonom, osim ako nešto nije definisano navedenim zakonom, rečeno je Srni u parlamentu Srpske.

U nastavku devete redovne sjednice poslanici bi trebalo da razmatraju Nacrt zakona o pozorišnoj djelatnosti i Nacrt zakona o izmjenama Zakona o elektronskom poslovanju Republike Srpske.

Poslanici bi trebalo da razmatraju i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o premjeru i katastru Republike Srpske, te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Radio-televiziji Republike Srpske.

U prvom dijelu zasjedanja, koje je bilo prošle sedmice, Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Zakon o suzbijanju korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala kojim se uređuje osnivanje, organizacija i nadležnost posebnih organizacionih jedinica tužilaštva, suda i drugih organa u Republici Srpskoj.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender