14. 05. 2021.
GOL U POSLJEDNJOJ SEKUNDI: Futsaleri Srbije u polufinalu EP

GOL U POSLJEDNJOJ SEKUNDI: Futsaleri Srbije u polufinalu EP

Futsal u Banjaluci: Srpska protiv Srbije

Futsal reprezentacija Srbije trebalo bi da bude gost Banjaluke u nedjelju i odigra prijateljsku utakmicu sa selekcijom Republike Srpske.

Ideja o gostovanju “orlova” u najvećem gradu Republike Srpske potekla je iz Kluba malog fudbala Sokrates koji zajedno sa Fudbalskim savezom Republike Srpske želi da ugosti četvrtu ekipu Evrope.

– Imamo prijateljske veze sa reprezentativcima Srbije i došli smo na ideju da budu naši gosti. Futsal je sada na vrhuncu popularnosti i dolazak “orlova” u Banjaluku bio bi veliki pogodak. Uspostavili smo kontakt sa selektorom Aleksandrom Kovačevićem koji je načelno obećao dolazak, ali čekamo odluku FS RS koja čeka dopuštenje UEFA. Nadamo se da će pozitivan odgovor stići što prije, čak do utorka – izjavio je predstavnik Sokratesa Milan Ćurlić.

On je dodao da ako sada ne uspiju organizovati prijateljski susret Srpske i Srbije nastaviće da pokušavaju dok ne dobiju dozvolu. Ipak, konačnu riječ daće evropska kuća fudbala koja u ovom slučaju postupa kao da je u pitanju “veliki” fudbal.

– Obratili smo se dopisom Fudbalskom savezu Srbije da želimo igrati sa njima u Banjaluci u terminu koji njima bude odgovarao i sada čekamo njihov zvanični odgovor. Ujedno, treba nam dozvola UEFA jer je riječ o zvaničnom prijateljskom meču dvije nacionalne selekcije. Procedura dobijanja odobrenja za futsal je ista kao i za “A” selekcije, a dopis povodom toga upućen je prošle sedmice. Termin još ne znam, ali to bismo mogli veoma brzo da organizujemo ako dobijemo potvrdan odgovor – izjavio je generalni sekretar FS RS Rodoljub Petković.

Republika Srpska trenutno nema formiranu futsal reprezentaciju kao i selektora, ali bi se to lako moglo organizovati. – Istina je da nemamo futsal reprezentaciju, ali bi to veoma brzo mogla da riješi komisija za mali fudbal Fudbalskog saveza – kazao je Petković.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender