13. 05. 2021.
Kradljivci pustoše auta i garaže u Trnu

Kradljivci pustoše auta i garaže u Trnu

Kradljivci pustoše auta i garaže u Trnu

Stanovnici nekoliko ulica u naselju Trn kod Laktaša već skoro dva mjeseca strahuju od lopova koji noću prilaze kućama, obijaju garaže i automobile i kradu sve što im dođe pod ruku.

Priču nam je potvrdio mještanin ulice Stevana Mokranjca M. I. kome je prije tri dana iz auta nestao vrijedan alat.

– Kad sam ujutro povezao djecu u školu primijetio sam da je neko bio u autu. Kaseta je bila preturena i nije bilo alata. Auto nije bilo oštećeno, jer je najvjerovatnije naveče ostalo otključano, a lopovi su očigledno iskoristili priliku. Odnijeli su mi veoma vrijedan laserski metar marke “Boš” – ispričao je naš sagovornik.

Slučaj je odmah prijavio policiji, jer strahuje ne samo za imovinu, već i za bezbjednost svoje djece.

– Ko zna šta ti ljudi planiraju. Plašim se kad djeca izađu napolje da se igraju, svašta se danas dešava – rekao je naš sagovornik i dodao da su u Policijskoj stanici u Laktašima rekli da su upoznati sa dešavanjima na području Trna i da tragaju za lopovima.

Naglašava da su komšiji u susjednoj ulici iz auta ukrali torbicu sa ličnim dokumentima i novcem, a nekoliko ulica dalje odnijeli su suncobran iz dvorišta.

Stanovnici ovog laktaškog naselja veliku štetu su pretrpjeli prije dvije godine u majskim poplavama, a sada, kako kažu, druga nevolja im stoji iza vrata.

U naselju pričaju da lopovi dolaze uvijek u večernjim časovima između 21 i 23 časa. Sumnjaju da je riječ o trojici muškaraca, od kojih jedan sa sobom stalno vodi psa, drugi je, kako kažu, mlađi i mršaviji, a treći srednjih godina i šepa na jednu nogu.

Zbog straha mještani ulica koje smo obišli samo odmahuju rukom, a još manje su raspoloženi za razgovor. I oni koji odluče da nam ispričaju šta se dešava ne žele da kažu imena. Strepe najviše za djecu i kažu da im nije svejedno kad čuju da lopovi slobodno šetaju njihovom ulicom.

– Komšija nam je ispričao da mu je ukraden alat iz auta. Nije mi baš prijatno, mi smo kuća do kuće. Sutra mogu doći i na moja vrata. Čim pada mrak zaključavamo i kuću i sve pomoćne objekte, mada znate i sami da za lopova nema ni ključa ni katanca. Plašim se za djecu najviše – ispričala je jedna mještanka.

Ovo nije prvi put da stanovnici Trna strepe za svoju imovinu. Naime, u oktobru prošle godine na meti lopova u ovom naselju bili su rasni psi. Danijelu Jevtiću tada je ukraden američki staford, koji je kao štene koštao 200 evra. Nakon ove krađe lopovi su pokušali da ukradu i psa rase samojed, ali im nije pošlo za rukom, jer su vlasnici na vrijeme reagovali.

Policija

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka potvrdili su da će u budućem periodu provjeriti navode iz prijave i nakon toga će javnost biti blagovremeno obaviještena.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender