15. 05. 2021.
Sin poginulog borca štrajkuje glađu u parku Mladen Stojanović

Sin poginulog borca štrajkuje glađu u parku Mladen Stojanović

Sin poginulog borca štrajkuje glađu u parku Mladen Stojanović

Njegoš Tomić, sin poginulog borca VRS iz Višegrada, otpočeo je danas štrajk glađu u Parku Mladen Stojanović u Banjaluci.

Tomić, nezaposleni ugostitelj koji je diplomirao 2013. godine, nedavno je uputio otvoreno pismo predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, u kojem je iznio stavove o stanju u društvu i lošem odnosu vlasti prema porodicama poginulih boraca.

Najavio je da će vratiti odlikovanje kojim je njegov otac posthumno odlikovan za zasluge u ratu i stvaranje i odbranu Republike Srpske, jer je nezaposlen i nezadovoljan rješavanjem statusnih pitanja porodica poginulih boraca.

Ni na jednom konkursu na koji se do sada javljao nije uspio da ostvari prednost koju prilikom zapošljavanja imaju djeca poginulih boraca.

– U preduzeću HE Višegrad apliciram već duže vrijeme. Dva puta sam konkurisao i oba puta sam dobio odbijenicu bez prava žalbe i bez obrazloženja zašto nisam primljen, priča Tomić.

Kaže i da je prije nekoliko dana primljeno 22 novih radnika, a da su mnogi od njih situirani, imaju pekare, prodavnice, kafiće…

– Predsjednik nadzornog odbora zaposlio je svog sina. Umjesto da takve slučajeve kontroliše, on radi upravo suprotno, ogorčeno dodaje Njegoš.

Ni on ni supruga ne rade, imaju dvoje djece i malo nade da će se stvari promijeniti na bolje, jer su mu i do sada obećavali mnogi, pa i predsjednik RS Milorad Dodik kojem je pisao i 2014.

-Meni je svejedno da li ću od gladi da umrem u Višegradu, ili u Banjaluci, ogorčen je Njegoš, koji je pozvao svoje prijatelje, djecu poginulih boraca da mu se pridruže i pokažu svojim primjerom da je vlast Republike Srpske zaboravila na zasluge njihovih očeva.

Najavljuje da će istrajati u štrajku sve dok institucije RS ne promijene svoj odnos prema porodicama poginulih boraca i ne počnu da rješavaju njihova statusna pitanja.

(Istinito)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender