11. 05. 2021.
Uhapšena trojica Banjalučana zbog štete od 85 hiljada KM

Uhapšena trojica Banjalučana zbog štete od 85 hiljada KM

Uhapšena trojica Banjalučana zbog štete od 85 hiljada KM

Pripadnici banjalučke i prijedorske policije uhapsili su danas lica čiji su inicijali M.S. /35/, M.B. /30/ i D.M. /38/ iz Banjaluke, koji su pričinili štetu od 85.000 KM.

Načelnik Sektora kriminalističke policije u CJB Banjaluka Darko Novković rekao je da su osumnjičeni više krivičnih djela krađe i teške krađe protiv imovine počinili od januara 2015. do januara 2016. godine, pričinivši materijalnu štetu oštećenima za oko 85.000 KM

On je naveo da je akcija “Slovenac” provedena u jutarnjim časovima pod nadzorom banjalučkog Okružnog tužilaštva.

“Akcija `Slovenac` rezultat je višemjesečne istrage koja je vođena sa ciljem pronalaska dokaza za rasvjetljavanje krivičnih djela protiv imovine, `teških krađa` i `krađa` izvršenih na područjima gradova Banjaluka i Prijedor i opština Srbac, Prnjavor, Čelinac, Laktaši i Gradiška”, precizirao je Novković.

On je naglasio da je policija izvršila pretresi kuće, pomoćnih objekata i vozila na tri lokacije na području grada Banjaluka i opštine Laktaši.

Prilikom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto više predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenim krivičnim djelima ili koja su se koristila za izvršenje krivičnih djela među kojima su tehnički uređaji alat, bušilice, brusilice, novac, zlato, računari i računarska oprema, tehnička oprema i tehnički uređaji.

Izuzeti predmeti će biti deponovani u sud i poslužiće kao dokaz u krivičnom postupku.

“Akcija `Slovenac` rezultirala je podnošenjem izvještaja nadležnom tužilaštavu za sada trideset devet krivičnih djela izvršenih na području Centra javne bezbjednosti Banjaluka i više krivičnih djela na području Centra javne bezbjednosti Prijedor”, rekao je Novković.

Nakon završene kriminalističke obrade, dalje mjere i radnje prema uhapšenim licima preduzimaće se po instrukciji postupajućeg tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Srna nezvanično saznaje da su uhapšeni Miodrag Savić zvani Špirin, Miroslav Brkljač i Dragana Mikač.

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender