14. 05. 2021.
Specijalna policija na vježbi “Kontrola masa” u Zalužanima

Specijalna policija na vježbi “Kontrola masa” u Zalužanima

Lukač: Specijalci iz RS idu na obuku u Rusiju

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač istakao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ zainteresovano za nabavku nove opreme, ali i nekih vrsta oružja iz Rusije.

Lukač je naveo da će u tu zemlju na obuku uskoro biti upućeni pripadnici Specijalne jedinice Policije Republike Srpske.

“Veoma je važna mogućnost obuke specijalnih jedinica Policije sa ruskim jedinicama, koje su poznate i respektabilne u cijelom svijetu”, rekao je Lukač za današnje “Nezavisne novine”.

On je podsjetio da su detalji saradnje sa jednom od najmoćnijih policijskih struktura u svijetu sadržani i u protokolu koji su prošle godine u Moskvi potpisali predstavnici Državnog ministarstva unutrašnjih poslova Rusije i MUP-a Srpske.

Prema potpisanom dokumentu, saradnja sa ruskom policijom trebalo bi da se ogleda i u razmjeni informacija u vezi s borbom protiv terorizma, trgovine ljudima i drogom, u istrazi najtežih krivičnih djela, ali i u oblastima forenzike i DNK analiza.

“Veliki značaj u svemu ovome imalo je lično prisustvo u objektima, ali i na pokaznim vježbama ruskih specijalaca, posebno onim koje se odnose na terorizam i razbijanje demonstracija”, kaže Lukač.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender