13. 05. 2021.
Stiže novi Fićo sa Ferrarijevim motorom

Stiže novi Fićo sa Ferrarijevim motorom

Stiže novi Fićo sa Ferrarijevim motorom

Kada se Fiat i Ferrari udruže, čak i male stvari izazivaju velike emocije. Kako drugačije opisati šarmantnog nasljednika “Fiće” sa moćnim Ferrari F136FB V8 motorom i zaštitnim slojem od karbonskih vlakana.

U pitanju je koncept automobila Fiat “550 Italia” dizajniran od strane Lazzarini studija koji će biti proizveden u ograničenoj seriji. Italijanski proizvođač pobrinuo se da u saradnji sa Ferarijem obezbijedi motor izuzetnih performansi, zbog kojeg su uklonjena zadnja sjedišta i prtljažnik automobila.

Tako ovaj model ima dva sportski dizajnirana prednja sjedišta, zaštitne pregrade iza njih, minimalistički dizajniranu instrument tablu, dok je međuosovinsko rastojanje uvećano za 35 cm kako bi se obezbijedio usklađen prenos.

Automobil je za 35 cm širi u zadnjem dijelu i 25 cm viši naprijed u odnosu na model “Fiat 500”, da bi sve performanse ovog automobila što bolje došle do izražaja. Osim toga, bit će čak 500 kg lakši u odnosu na standardni model, a očekuje se da će koštati oko 550.000 dolara.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender