15. 05. 2021.
Vučić: Užasna vijest za Srpsku, Srbija će pomoći finansijski i obavještajno

Vučić: Užasna vijest za Srpsku, Srbija će pomoći finansijski i obavještajno

Vučić: Treba da se dičimo zbog sporazuma s NATO-om

Sporazum s NATO-om, prema onome što smo usvojili, ne primenjuje se automatski, ne omogućava nekontrolisani prolazak i boravak, nego za svaki konkretan događaj, izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

On je naglasio da je Srbiji potrebna saradnja s NATO-om, te da samo oni koji bi zemlju da vrate u 17. vijek smatraju da je to nepotrebno.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, poručio: “Nemojte vi, koji ste doneli te sporazume, da dajete pridike!” Kako je naveo, govoreći o sporazumu sa NATO-om riješio je da odgovori svima koji su posljednjih dana imali primjedbe na taj Sporazum, istakavši da je srpska politika jasna, a to je da “hoćemo da budemo nezavisna suverena zemlja koja hoće da sarađuje i sa NATO-om i Ruskom Federacijom”.

“Taj sporazum se primenjuje na pripadnike stranih oružanih snaga i prvi put Republika Srbija obezbeđuje sebi prava, koja je pre mnogo godina Alijansa dala svojim članicama, da kad idemo preko teritorije neke zemlje u Liban, ili gde već, ne plaćamo dažbine, već prolazimo isto tako kao i drugi kod nas”, objasnio je Vučić dodajući da je to “sve ono što nismo imali, a što danas imamo”.

“Taj sporazum, prema onome što smo usvojili, ne primenjuje se automatski, ne omogućava nekontrolisani prolazak i boravak, nego za svaki konkretan događaj”, dodao je premijer Vučić.

(sputniknews.com)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender