18. 05. 2021.
Za Gatarićem tragalo preko 60 policajaca

Za Gatarićem tragalo preko 60 policajaca

Za Gatarićem tragalo preko 60 policajaca

Banjalučka policija juče je pretraživala naselje Ponir kod Banjaluke, gdje je, prema posljednjim informacijama, viđen Banjalučanin Velimir Gatarić (38), čiji je nestanak prijavljen u utorak, nakon što je otišao sa posla, od kada mu se gubi svaki trag.

Kako saznaje Glas Srpske, za Gatarićem je juče tragalo više od 60 policajaca i pripadnika drugih organizacionih jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

U toku jučerašnjeg dana u potragu je trebalo da se uključe i psi tragači, da bi nestali Gatarić bio što prije pronađen. Do zaključenja, nestali Banjalučanin nije bio pronađen.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka juče su rekli da će biti pregledan kompletan prostor Ponira, jer se sumnja da bi se Gatarić mogao tamo naći.

– Preduzimaju se sve potrebne mjere i radnje da bi lice bilo što prije nađeno – kazali su u banjalučkoj policiji.

Njegov nestanak prijavljen je u utorak oko 17.30 časova. Prema posljednjim informacijama, Gatarić je viđen u utorak oko 15 časova kako ide prema Poniru, a snimile su ga bezbjednosne kamere na objektu ANjG obezbjeđenja u tom dijelu Banjaluke. Navodno, na toj lokaciji vidjeli su ga i pojedini mještani. Tada je na sebi imao crni kaput i u ruci je nosio bijelu kesu.

Gatarić, koji je bio profesor srpskog jezika i književnosti i bibliotekar u Ekonomskoj školi u Banjaluci, na dan nestanka oko 14 časova izašao je iz ove obrazovne ustanove i više se nije vraćao. Navodno je toga dana javio da ne može doći na posao, jer se osjeća loše, ali se ipak pojavio. Ušao je u biblioteku, gdje se zadržao nekoliko minuta, nakon čega ju je ostavio otključanu i izašao. Prema pričama njegovih kolega, Gatarić je u utorak izgledao uznemireno, ali nikome ništa nije rekao. Kako kažu, uvijek je bio dobar i pošten čovjek i kolega te omiljen među kolegama i učenicima.

Prema nepotvrđenim informacijama, Gatarić je u posljednje vrijeme imao zdravstvenih problema, zbog čega se kolegama često žalio na glavobolje i migrene. Gatarić je oženjen i otac dva dječaka.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender