14. 05. 2021.
Za Gatarićem tragalo preko 60 policajaca

Za Gatarićem tragalo preko 60 policajaca

Banja Luka: Najavljena opsežnija potraga za Velimirom Gatarićem

Tri dan traje potraga za nestalim profesorom Velimirom Gatarićem, ali rezultata nema. Njegova rodbina, prijatelji i komšije, kažu da ne gube nadu. Svi se nadaju da bi Velimira mogli da pronađu svaki čas.

“Obišli smo kompletan teren: Kočići, lovačka čeka, Sumonje, Kučuk, Ćurlije. Molimo sve građane koji imaju ikakvu informaciju da nam jave”, kaže komšija Ranko Zvonar.

Dok su pretraživali teren, pričaju rođaci i prijatelji, stizale su informacije o tome da je muškarac sličan Velimiru viđen na nekoliko mjesta. Ispostavilo se da se radilo o lažnim uzbunama.

Za danas je najavljena opsežnija potraga za nestalim Velimirom Gatarićem. Rodbini, prijateljima, policiji, pridružiće se i tridesetak članova lovačkih udruženja.

Tridesetak policajaca, isto toliko lovaca i Gorska služba spasavanja sutra oko 10 sati kreću u organizovanu potragu, tako je dogovoreno na sastanku sa predstavnicima MUP-a. Njima će se, ponovo, pridružiti mnogobrojni prijatelji i rodbina porodice Gatarić.

“Postoji gore dosta objekata, što koji se koriste, koji se ne koriste. Svi su ti objekti od značaja, jame, strane, stijene. Ima puno kritičnih mjesta gdje treba posebno obratiti pažnju. To su mjesta koja se ciljano pretražuju”, rekao je Jasminko Jovanović, vođa potrage GSS Banja Luka.

Mjesto okupljanja je ponirski most, a u blizini će biti formiran i štab GSS, gdje svi dobrovoljci mogu da se jave i dobiju uputstva. Odatle se, s novom nadom, ponovo kreće u potragu za Velimirom.

(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender