14. 05. 2021.
Četvrta izložba maketarskih radova oduševila Banjalučane

Četvrta izložba maketarskih radova oduševila Banjalučane

Četvrta izložba maketarskih radova oduševila Banjalučane

Maketarstvo je više od prolaznog hobija. Zahtijeva mirnu ruku i strpljenje, posvećenost. Zato nema ništa ljepše nego kada poslije stotinu sati rada završite minijaturu broda ili vazduhoplova, koji u potpunosti izgleda kao original, priča Banjalučanin Željko Grbić.

“Bar među nama Banjalučanima prodaje nema, mi ovo radimo iz čiste ljubavi možemo nešto pokloniti, ali da prodamo to ne, čista ljubav, čist hobi. A što se tiče posjete moram reći da sam prezadovoljan i kolegama koji su nas podržali”, rekao je Željko Grbić, maketar iz Banjaluke.

Osamnaestogodišnji Nikola Milovanović iz Pančeva u maketarstvo se zaljubio gledajući kaže oca kako izrađuje brodove. Za sada najviše radi sa plastikom i drvetom, a brodovi su mu nepresušni izvor inspiracije.

“Gledao sam to tako malo šta tata radi i onda sam tako došao na ideju da odradim naravno i onda smo tako počeli zavisi i tako je i ta neka ljubav počela. Sve zavisi koji model makete radite, koji je materijal. Za ovaj model ovde mi je trebalo mesec dana”, priča Nikola Milovanović iz Kluba “Panon” u Pančevu.

Na četvrtu izložbu maketarskih radova pohrlili su Banjalučani svih uzrasta. Jednima se dopadaju vinjete, plovila, drugima ratna avijacija.

Pored maketara iz Srbije, svoje radove u Banjaluci su izložili i ljubitelji tog hobija iz Hrvatske i Slovenije. Oduševljeni su, kažu, toplinom i prijemom Banjalučana.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender