13. 05. 2021.
Okučani: Pretukli Srbina zbog pjesme na džuboksu

Okučani: Pretukli Srbina zbog pjesme na džuboksu

Okučani: Pretukli Srbina zbog pjesme na džuboksu

Mladić srpske nacionalnosti pretučen je u ugostiteljskom objektu na području Okučana, javili su hrvatski mediji.

U Policijskoj upravi požeško-slavonskoj navode da je 23-godišnji mladić zadobio lakše tjelesne povrede u incidentu koji se dogodio u noći sa petka na subotu, u kojem je učestvovalo više lica.

Policija još istražuje prirodu sukoba i ako se utvrdi da je riječ o sukobu na nacionalnom osnovu, počinioci će biti krivično prijavljeni zbog zločina iz mržnje, piše “Jutarnji list”.

Portparol Policijske uprave požeško-slavonske Ivana Radić kaže da policija ispituje lica povezana s događajem i utvrđuje okolnosti. “Mladić je zadobio lakše tjelesne ozljede, koje se ne gone po službenoj dužnosti”, rekla je Radićeva.

Pretučeni mladić srpske nacionalnosti Jovan Matijević iz Pakraca kaže da je došao u ugostiteljski objekat kako bi se vidio sa prijateljicom, a nakon što je pustio pjesmu na džuboksu dobio je šakom u lice, a potom i udarac koljenom u glavu.

Jovan je u napadu zadobio povrede lica i modrice na oba oka. Jedno oko mu se potpuno zatvorilo pa su mu doktori prepisali antibiotike i tablete protiv bolova.

“Nikome nisam smetao, a nisam ni sklon nasilju. Prišao sam džuboksu na kojem sam pustio pjesmu, a odjednom mi se u lice unio jedan od gostiju kojem je smetala pjesma”, rekao je Matijević.

On kaže da se ne sjeća tačno što se poslije događalo, a osvijestio se tek vani nakon što mi je u pomoć priskočio komšija Hrvat Daniel s kojim se poznaje već 20 godina.

“Nismo nikome smetali, a nismo ni htjeli probleme. Napali su ga jer je Srbin, ali uspio sam ih nagovoriti da prestanu”, dodaje Daniel.

Pretučeni Jovan Matijević najviše se boji, kaže, da će zbog povreda morati mirovati i tako izgubiti posao.

Jovan i Daniel pričaju da se druže unatoč tome što drugi kažu da ne bi trebali.

Novinarima “Jutarnjeg” su gosti kafića u kojem se dogodila tučnjava potvrdili da je došlo do tučnjave, međutim negiraju da se radi o mržnji prema nacionalnoj manjini, nego tvrde da je mladić pretučen jer “njegovo ponašanje nije doličilo zemlji u kojoj se nalazi”.

“Ovaj juče je dobio batine jer se bahatio. Čak smo na `fejsu` vidjeli njegovu sliku s kokardom na glavi”, rekao je jedan od gostiju koji je bio u kafiću tokom tučnjave, ali navodi da nije učestvovao u njoj.

Na pitanje o kojoj je pjesmi zapravo riječ, gosti su rekli: “Ne sjećamo se pjesme, ali gdje je našao baš nju?”. “Ja popio jesam, al nisam budala” navodno je naslov pjesme Krajišnika Žareta i Gocija i radi se o ljubavnoj pjesmi.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender