12. 05. 2021.
Profesor Velimir Gatarić izvršio samoubistvo

Profesor Velimir Gatarić izvršio samoubistvo

Profesor Velimir Gatarić izvršio samoubistvo

Profesor srpskog jezika i književnosti Velimir Gatarić (38), čije je tijelo pronađeno juče popodne na području Ponira nadomak Banjaluke, oduzeo je sebi život vješanjem, potvrđeno je “Nezavisnim” iz više izvora.

Nakon višednevne pretrage terena, koju su organizovali pripadnici CJB Banjaluka i drugih organizacionih jedinica MUP-a RS, rodbina i lokalno stanovništvo, tijelo je pronađeno, čime je okončana potraga koja je počela 16. februara.

Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, kazala je da je izvršenim uviđajem od strane policijskih službenika CJB Banjaluka, a u prisustvu dežurnog mrtvozornika Doma zdravlja Banjaluka, utvrđeno da nema elemenata krivičnog djela.

Gatarić je radio kao profesor srpskog jezika i književnosti u Ekonomskoj školi u Banjaluci. Njegov nestanak prijavljen je u prošli utorak oko 17.30, a radne kolege su ga u Ekonomskoj školi posljednji put vidjele tri sata ranije, kada je izašao iz biblioteke u kojoj je radio kao bibliotekar. O profesoru, ocu dvoje maloljetne djece  kolege i učenici imaju samo riječi hvale.

Podsjetimo, nekoliko stotina metara od mjesta gdje je sprovedena potraga za Gatarićem njega su snimile kamere video-nadzora jedne firme, što je bio jedan od glavnih tragova kojima se policija vodila.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender