15. 05. 2021.
Serija eksplozija na jugu Damaska, najmanje 80 mrtvih

Serija eksplozija na jugu Damaska, najmanje 80 mrtvih

Serija eksplozija na jugu Damaska, najmanje 80 mrtvih

Broj žrtava na jugu Damaska porastao je na 80 ljudi, ranjeno je više od 200 osoba, koje i dalje prevoze u bolnice, rekao je izvor iz redova sirijske narodne armije.

Odgovornost za napad preuzela je teroristička organizacija ID, prenio je libanski televizijski kanal El Majadin. Dvojica organizatora napada u Damasku uhapšena su u sirijskoj prestonici, saopštio je izvor iz policije.

Ranije je saopšteno da su najmanje tri eksplozije odjeknule u nedjelju u šiitskoj četvrti Seida Zejnab na jugu sirijske prestonice. Napade su izvršili teroristi-samoubice, a eksplodirao je i jedan automobil, saopštio je izvor iz organa bezbjednosti Damaska.

Ranije u nedjelju sirijska televizija javila je da se dogodila serija eksplozija na jugu grada. – Odjeknule su dvije do četiri eksplozije u južnoj četvrti Seida Zejnab. Ima žrtava među civilima. U ovom trenutku broj se utvrđuje, na mjesto događaja stigli su automobili hitne pomoći, mjesto je opkoljeno – saopštio je sagovornik. Krajem januara u četvrti Seida Zejnab bio je izvršen trostruki teroristički napad.

Odgovornost za zločin tada je preuzela teroristička organizacija ID. Prema podacima Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije, tada je u terorističkom napadu poginulo više od 70 ljudi, među kojima i djeca. Više od stotinu žitelja prestonice Sirije je ranjeno.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender