14. 05. 2021.
Višegrad: Leš šefa carine izvučen iz jezera

Višegrad: Leš šefa carine izvučen iz jezera

Višegrad: Leš šefa carine izvučen iz jezera

Beživotno tijelo 54-godišnjeg Nedžada Efendića iz Goražda izvučeno je danas iz jezera kod Međeđe nekoliko kilometara od Višegrada.

 Efendić, inače šef carine Graničnog prelaza Vardište kod Višegrada, na telefon se nije javljao od četvrtka, a kako saznaje Kliks tog dana se automobilom odvezao do vikendice u Polimlju kako bi popravio štetu nastalu zbog jakog vjetra.

U povratku je najvjerovatnije sletio sa ceste na ulazu u naselje Međeđa jer su na ovoj lokaciji uočeni tragovi slijetanja. Tragove na cesti kraj magistralnog puta Višegrad –Ustiprača primjetili su pripadnici Granične policije BIH te su locirali i Efendićev automobil marke Marecedes. Tim ronilaca MUP-a RS-a i pripadnici Graniče policije izvukli su tijelo i automobil iz Drinskog jezera pomoću dizalice koja je dopremljena iz Goražda.

Porodica nesretnog Efendića sve je posmatrala zajedno sa okupljenim mještanima i zaposlenima carine sa Graničnog prijelaza Vardište gdje je Efendić bio rukovodilac.

Od četvrtka su za nesrtenim Efendićem tragali članovi porodice i policija kao i radne kolege.

“Sve je toliko strašno da ne znamo ni šta reći. Sinoć nam je sve bilo jasno. Tražili smo ga i evo to je zapravo to, strašna slika, udes. Možda nismo reagovali na pravi način, policija je tražila pored puta, a njegov prijatelj je znao kuda se kretao”, ispričao je Elmir Velagić, član familije za Klix.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender