13. 05. 2021.
Banja Luka danas: Ulice očišćene, trotoari još pod snijegom

Banja Luka danas: Ulice očišćene, trotoari još pod snijegom

Banja Luka: Upućeno preko hiljadu poziva za prijavu komunalnih problema

Na dežurni telefonski broj za prijavu komunalnih problema (051/244-593) u Banjaluci, tokom prošle godine, upućeno je 1.186 poziva, saopšteno je iz gradske uprave.

-Svi pozivi su evidentirani i isti dan po prijemu proslijeđeni referentima zaduženim za određenu oblast. Ukoliko je bilo riječ o prijavi kvarova ili problemima koji se odnose na redovno održavanje javne higijene, zelenila, komunalne opreme, javne rasvjete i slično, pristupalo se otklanjanju oštećenja ili kvarova. Ukoliko je riječ o pitanjima iz nadležnosti Odjeljenja – na njih je upućivan odgovar, a prijedlozi za izgradnju infrastrukture su evidentirani – kažu u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, ukazujući na značaj i ovog vida komunikacije sa građanima jer zajednički utičemo na izgled grada i efikasnije rješavanje uočenih problema iz ove oblasti.

Sugrađani su broj telefona: 244-593 najviše pozivali u toku rada zimske službe, kada je primljeno oko 300 poziva. Prema podacima nadležnog Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja – za intervencije na javnoj rasvjeti primljeno je oko 260 poziva, te 245 – za orezivanje drveća, uklanjanje bolesnog i suvog drveća, košenje i kupljenje trave.

Za usluge odvoza smeća i preraspodjelu kontejnera u 2015. godini primljena su oko 162 poziva, za poslove u vezi sa javnom higijenom (pranje i čišćenje ulica, pročepljenje šahtova i slivnika, kao i krađe slivnih rešetki) evidentirano je 50 poziva, te 22 za prijavu napuštenih pasa.

Sugrađani su prijavili i dvadesetak oštećenja na putnoj mreži prouzrokovanih klizištima i u vidu odrona, te oko stotinjak drugih oštećenja.

Prijavljena su i oštećenja dječijih igrališta (oko 20 poziva), sedam je bilo za oštećenje autobuskih stajališta, i dr.

Inače, od marta 2014. godine u funkciji je ovaj poseban broj telefona, putem kojeg građani mogu da prijave svoja zapažanja i primjedbe koje se odnose na održavanje komunalne infrastrukture. Ovom prilikom, iz Gradske uprave pozivaju sugrađane da koriste telefonski broj: 244-593 i blagovremno obavijeste nadležne o svojim zapažanjima i primjedbama, koje se odnose na održavanje komunalne infrastrukture (oštećenja na saobraćajnicama i pješačkim površinama, horizontalnoj i vertikalnoj saobraćajnoj signalizaciji, semaforima, kvarovi na javnoj rasvjeti, oštećenja ili uništavanje zelenih površina, komunalne opreme, klupe, korpe za otpatke, nadstrešnice na autobuskim stajalištima, kontejneri za odlaganje otpada, stubići).

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender