13. 05. 2021.
Danas transport posmrtnih ostataka srpskih državljana iz Tripolija

Danas transport posmrtnih ostataka srpskih državljana iz Tripolija

Danas transport posmrtnih ostataka srpskih državljana iz Tripolija

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović stigao je u Tripoli, gdje će obaviti neophodne pripreme i sakupiti dokumentaciju za transport posmrtnih ostataka Slađane Stanković i Јovice Stepića, danas popodne ili uveče, objavio je Blic.

– Sastao sam se sa predstavnicima vlasti u Tripoliju sa kojima smo prethodna tri mjeseca održavali intenzivan kontakt i radili na oslobađanju Slađane i Јovice. Izašli smo pred njih sa dva zahtjeva. Da nam pripreme neophodnu dokumentaciju i učine sve kako bi tijela bila prebačena u Srbiju. Rekli smo im i da očekujemo detaljan izvještaj libijskih službi o svemu što se dogodilo pre dva dana, kao i o svim okolnostima otmice – rekao je Odalović za Blic.

On je rekao da je završeno sve što se tiče pravosudnog i medicinskog dijela.

– Obdukcija je gotova. Ostaje da se završi tehnički dio. Tokom noći ćemo nastaviti razgovore s nadležnima za obezbjeđivanje saglasnosti za direktan let, budući da je aerodrom u Tripoliju pod određenim sankcijama – naveo je Odalović.

Odalović je rekao da je Vlada Srbije kontaktirala Er Srbiju i da su u toj kompaniji spremni da pošalju svoj avion, ali da će to moći tek ukoliko stigne dozvola o slijetanju i polijetanju iz Tripolija. Ukoliko Er Srbija ne dobije dozvolu, onda će tijela biti prebačena libijski avionom.

– Sve bi trebalo da završimo u toku noći i jutra. Očekuje se da će avion s posmrtnim ostacima sletjeti na aerodrom u Beogradu sutra, u popodnevnim ili večernjim satima – dodao je Odalović.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender