14. 05. 2021.
Turistička ponuda Srpske privukla posjetioce Sajma u Beogradu

Turistička ponuda Srpske privukla posjetioce Sajma u Beogradu

Turistička ponuda Srpske privukla posjetioce Sajma u Beogradu

U Beogradu je završen Međunarodni sajam turizma, koji je okupio izlagače iz 55 zemalja. Veliko interesovanje posjetilaca pobudila je turistička ponuda Republike Srpske.

Turistički radnici veoma su zadovoljni ovogodišnjim nastupom i smatraju da će donijeti pomak našoj turističkoj privredi.

– Bila je velikapotražnja, mnogo turističkih agencija, raznih ponuđača iz sektora turističke privrede koji mogu da unaprijede našu turističku privredu i da dovedu goste u Republiku Srpsku, tako da zaista možemo reći da smo zadovoljni – rekla je Nada jovanović, direktor Turističke organizacije Republike Srpske.

Agencije i posjetioce zanimale su konkretne turističke destinacije, među njima i Višegrad. Olivera Todorović, direktor TO Višegrad, kaže da je veliki broj agencija zainteresovan za angažmane u Višegradu, te da je njihovo interesovanje premašilo ovogodišnja očekivanja. Zadovoljni su i Trebinjci, koji su se predstavili na zasebnom štandu.

– Opšti zaključci su da je naše predstavljanje dosta zapaženo. Zadovoljni smo i posjetom i upitima i interesovanjima turista iz Srbije za Trebinje – kaže Žarko Vico iz TO grada Trebinja.

Turistička organizacija Republike Srpske u saradnji sa 15 hotela iz cijele Srpske organizovala je i nagradnu igru za posjetioce, a najsrećniji su dobili vikend sa polupansionom.

Paralelno sa sajmom turizma, održan je i sajam vina, na kojem su se, u organizaciji Predstavništva Srpske u Srbiji, na posebnom štandu predstavili vinari i vinogradari iz Srpske.

(RTRS)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender