15. 05. 2021.
Više od 150 mrtvih u napadima džihadista u Siriji

Više od 150 mrtvih u napadima džihadista u Siriji

Više od 150 mrtvih u napadima džihadista u Siriji

Više od 150 osoba poginulo je u Siriji u seriji napada džihadista iz Islamske države u zonama pod kontrolom sirijskih snaga, javila je agencija Frans pres.

U Homsu, trećem sirijskom gradu po veličini, u nedjelju je poginulo 59 osoba, a u dvostrukom samoubilačkom napadu na šiitsko svetilišite u predgrađu Damasku najmanje 83 osobe.

Izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura odmah je osudio napade u oba grada, dok je Islamska država na svojim sajtovima saopštila da preuzima odgovornost za seriju napada u Homsu i kod Damaska.

Istovremeno s tim napadaima, državni sekretar SAD Džon Keri izjavio je u Amanu da je s Rusijom postignut dogovor o tome kako da se obustave neprijateljstva u Siriji.

Keri je rekao da je postignut preliminarni dogovor o prestanku neprijateljstava, što bi moglo da se dogodi narednih dana.

Američki ministar je dodao da je moguće da će predsednici SAD i Rusije Barak Obama i Vladimir Putin “što je prije moguće” razgovarati o primeni tog dogovora. Više od 260.000 ljudi poginulo je od početka građanskog rata u Siriji koji je počeo u martu 2011. godine

https://youtu.be/9CuI0Ouaw58

(B92)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender