12. 05. 2021.
Marko Feher prvi BH dizajner na London Fashion Week-u

Marko Feher prvi BH dizajner na London Fashion Week-u

Marko Feher prvi BH dizajner na London Fashion Week-u

Marko Feher, talentovani modni dizajner sa zapaženim svjetskim uspjehom, predstaviće se na prestižnom London Fashion Week-u od 16 – 22. septembra ove godine. Prvi bh. dizajner koji će učestovati na jednom od četiri najpoznatija Fashion Weeka u svijetu (New York, Milan, Paris), dobio je poziv od agencije “Fashion Scout” iz Londona.

“Nisam očekivao, ali sam priželjkivao. Presrećan sam. Ovo je ostvarenje sna za svakog dizajnera, kao i veliko priznanje za moj dosadašnji rad”, zaključuje Marko Feher.

Feher će se predstaviti sa veoma zahtjevnom kolekcijom koja obiluje ručno rađenim elementima, sa minimalnim korištenja mašine. Kolekcija će biti vrlo kompleksna, jer je fokus na manipulisanju materijalom, tj. mijenjanju izvornog oblika.

Izuzetnim talentom prvo je osvojio domaće, zatim regionalne i svjetske simpatije. Njegove kolekcije krasile su brojna izdanja svjetskih modnih časopisa kao što su britanski Vogue, Glamur, najpoznatiji japanski i španski modni portali, te mnogi drugi svjetski mediji.

Prva predstavljanja svog rada započeo je u Banjaluci i Sarajevu, a zatim nastavio i u regionu, Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji.

Prepoznatljiv po svom jedinstvenom stilu, do sada je predstavio 7 kolekcija, koje su oduševile kako modnu industriju, tako i publiku.

Prošle godine dobio je poziv na Vancuver Fashion Week, drugi u Americi, a peti u svijetu po veličini, gdje je predstavio kolekciju “Indestructible” i očekivano oduševio publiku.

Mediji su najavljivali njegovu novu kolekciju “7”, na 35. Nivea Fashion Weeku u Sarajevu, kao najiščekivaniji događaj godine.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender