13. 05. 2021.
Mrkonjić Grad: U sali za fizičko nikle gljive

Mrkonjić Grad: U sali za fizičko nikle gljive

Mrkonjić Grad: U sali za fizičko nikle gljive

Montažna zgrada Srednjoškolskog centra “Petar Kočić” u Šipovu sagrađena je 1974. godine, a kako joj je rok trajanja od 40 godina već istekao, tragovi vremena su vidljivi na sve strane, pa su đaci u fiskulturnoj sali fotografisali kako niču gljive!

“Jeste da u srednjoj školi ne postoji botanička bašta, ali fiskulturna sala ima tendenciju da to uskoro postane”, stoji ispod fotografija gljiva koje su izrasle u fiskulturnoj sali, a koje su osvanule na Facebooku i za koje tvrde da su surova raelnost, a ne mašta iz fotošopa.

Ovu jedinu srednju školu u Šipovu pohađa 340 učenika, a najveći problem, kako kažu iz škole, predstavlja krov koji je dotrajao, što prouzrokuje dodatne probleme s vlagom u pojedinim dijelovima. “Naša škola jeste stara i dotrajala, ali salu smo renovirali prije nekoliko godina i smatram da jedino ona i nije toliko kritična. Moguće je da su zaista bile gljive pa su ih đaci uklonili, jer vlaga izbija iz zemlje.

Neko od učenika je, izgleda, to iskoristio da se malo našali. Mi salu iznajmljujemo u večernjim satima za potrebe sportskih aktivnosti, stoga ona dodatno trpi oštećenja”, kaže Nada Mitrić, direktor SŠC “Petar Kočić”.

Prema njenim riječima, ovom objektu neophodna je sanacija krova, koji je pored dotrajalosti ravan, a u vezi s ovom problematikom obraćali su se opštini Šipovo, kao i Ministarstvu prosvjete i kulture RS. “Svi su prepoznali problem, koji je evidentan, ali nažalost najveći problem je novac, koji je u budžetu opštine nedovoljan. Što se tiče resornog ministarstva, taman kada smo bili na pragu da dobijemo neka sredstva, desila se ta elementarna nevolja s poplavama, što je naravno stvorilo neke druge prioritete”, istakla je Mitrićeva. Objasnila je da se u SŠC “Petar Kočić”, bez obzira na poteškoće koje imaju, nastava odvija bez problema.

Što se tiče škola, u ovom centru egzistira Opšta gimnazija, Mašinstvo i obrada metala, Ekonomija, trgovina i administracija škola, te smjer šumarski tehničar.

(Nezavisne)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender