14. 05. 2021.
Srbija još čeka tijela poginulih diplomata iz Tripolija

Srbija još čeka tijela poginulih diplomata iz Tripolija

Srbija još čeka tijela poginulih diplomata iz Tripolija

Premijer Srbije Aleksandar Vučić u Londonu je od zamjenika pomoćnika američkog državnog sekretara Hojta Brajana Јia, zatražio sve informacije o događajima u Libiji. Predstavnik MIP Veljko Odalović od libijskih vlasti traži izvještaj o otmici i pogibiji Slađane Stanković i Јovice Stepića.

Knjige žalosti otvorene su u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije u Beogradu, ali i u svim ambasadama i konzulatima Srbije.  Јoš nije izvjesno kada će posmrtni ostaci srpskih državljana biti dopremljeni u Srbiju, jer postoji procedura koja nije potpuno jasna, rekao je Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije, upisujući se u knjigu žalosti. U Konzulatu Srbije u Banjaluci u knjigu žalosti upisali su se predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, potpredsjednik Vlade Anton Kasipović, predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Rajko Kuzmanović…

Portparolka MIP Rusije Marija Zaharova saopštila je da se pogibija dvoje službenika Ambasade Srbije desila u vrijeme kada Zapad pokušava da Srbiju uvuče u NATO, navodeći da je to nametanje svojevrsnog “stokholmskog sindroma”, kada žrtve, kako je rekla, tjerate da vas zavole.

Tužno je što su informaciju o lokaciji dostavili FBI i CIA , koji sada negiraju da su znali da su se tu nalazili. Sve se to dešava na pozadini toga da Zapad postepeno pokušava da uvuče tu istu Srbiju, a Crnu Goru već uveliko, u NATO.

Bivši ambasador Srbije u Libiji Dušan Simeonović navodi da SAD ništa ne bi zaustavilo u bombardovanju i razračunavanju s teroristima, pa ni prisustvo civila u kampu. Premijer Srbije Aleksandar Vučić od američkih diplomata dobio je uvjeravanje da nisu znali da u kampu, koji je bombardovan, ima civila.

(RTRS)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender