13. 05. 2021.

Borac u borbu za opstanak kreće sa novim timom

Proljetni dio fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine nastavlja se narednog vikenda utakmicama 19. kola.

Banjalučki Borac će u nastavak šampionata krenuti sa 12. pozicije na tabeli, i u znatno izmijenjenom sastavu u odnosu na jesenji dio prvenstva.

Problemi sa kojima su se “crveno-plavi” susreli protekle godine, kada je klub bio gotovo pred gašenjem, doveli su do toga da Banjalučani u ovosezonsko izdanje Premijer lige uđu sa podmlađenom ekipom, što je rezultiralo tek 12.mjestom na kraju jesenjeg dijela šampionata.

U zimskom prelaznom roku došlo je odlaska čak 12 igrača, tako da će klub sa “Gradskog” stadiona proljeće dočekati u dosta izmijenjen sastavu.

Pred proljetni dio prvenstva u elitnom rangu bh. fudbala, “crveno-plavi” dres zadužilo je čak 15 novih igrača.

Borac će na proljeće biti jači za čuvara mreže Gorana Vukliša, koji stiže iz crnogorskog OFK Petrovca.

Defanzivnu liniju Banjalučana pojačali se Filip Ristovski, bivši igrač Metalurga iz Makedonije, Marko Rajović (Bežanija), Željko Đokić (Novi Pazar), Marko Prljević (Rad), Dušan Komljenović (Sloboda Mrkonjić Grad), Dejan Popović (Drina Zvornik).

Okosnicu veznog reda Borca činiće povratnici u “crveno-plavi” dres Boris Raspudić,fudbaler koji je proteklu sezonu nosio dresi singapurskog DPMM Brunei i Darko Maletić, koji je stigao iz Veleža. Pored dvojice iskusnih igrača, Borac će u sredini terena računati na Vladana Milosavljeva (Levadiakos Grčka), Nenada Kisu (Sloboda Tuzla), Miloša Dujkovića (Radnički Lukavac) i Ognjena Škorića (Tekstilac Derventa).

Klub iz Platonove angažovao je i dvojicu napadača, Armanda Manca iz slovačke ekipe Zlate Moravce, te fudbalera grčkog Panahaikija Vladimira Đilasa.

Dodamo li spisku novajlija igrače koji tokom zime nisu napustili klub iz Platonove, šef stručnog štaba Borca Aleksandar Janjić, u nastavku Premijer lige moći će računati na sljedeće igrače:

Golmani – Branislav Ružić, Goran Vukliš, Stefan Pupovac.

Odbrana – Srđan Bečelić, Ognjen Trninić, Branko Petrović, Nebojša Runić, Nemanja Vidović, Marko Rajović, Marko Prljević, Dejan Popović, Filip Ristovski, Dušan Komljenović, Željko Đokić.

Vezni red –  Fedor Predragović, Stefan Savić, Ajdin Redžić, Boris Raspudić, Uglješa Radinović, Nenad Kiso, Vladan Milosavljev, Darko Maletić, Miloš Dujković, Ognjen Škorić.

Napadači – Toni Jović, Predrag Zekanović, Lazar Marjanović, Miloš Kukić, Armando Mance, Vladimir Đilas.

Proljetni dio Premijer lige BiH počinje 27. februara, kada će Borac na “Gradskom” stadionu u Banjaluci ugostiti ekipu Slobode.

(Bojan Mičić/mojKontakt)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender