15. 05. 2021.
(Ne)uzmi ”Snikers”: Sporna čokoladica se ipak prodaje u BiH

(Ne)uzmi ”Snikers”: Sporna čokoladica se ipak prodaje u BiH

(Ne)uzmi ”Snikers”: Sporna čokoladica se ipak prodaje u BiH

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine saopštila je da je u poslijepodnevnim satima putem kontakt tačke Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (DG SANTE EU RASFF) primila obavijest da je na tržište Bosne i Hercegovine isporučen jedan od spornih proizvoda firme Mars Incorporated koji se ovih dana povlače s tržišta više zemalja Europske unije, kao i drugih zemalja, javlja Fena.

Riječ je o proizvodu ‘Snickers Multipack’ LOT: /07-08-16/601A2NLD03, proizvođača ”Mars Nederland B.V.”, Veghel, Holandija.

“Sve podatke kojima raspolaže Agencija je po hitnom postupku dostavila na daljnje postupanje nadležnim inspekcijskim organima entiteta i Brčko distrikta BiH, kao i nadležnom inspekcijskom organu prema mjestu sjedišta uvoznika proizvoda iz asortimana Mars Incorporated za Bosnu i Hercegovinu”, navodi se u saopštenju.

Agencija za sigurnost hrane BiH potrošačima koji, eventualno posjeduju navedeni lot proizvod preporučuje da ga ne konzumiraju, te da obavijeste najbliže inspekcijsko tijelo.

“Molimo da isto preduzmu i u slučaju da na policama u trgovinama primijete navedene sporne lotove proizvoda”, apeluju iz Agencije te napominju da se ova obavijest odnosi samo na spomenuti proizvod i oznaku serije/LOT-a.

Podsjetimo, prije samo nekoliko sati predstavnici uvoznici tvrdili su da sporne čokoladice nisu uvezene u BiH.

(Fena/Radiosarajevo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender