14. 05. 2021.
Srbija: Sve bezbjednosne službe u stanju pripravnosti

Srbija: Sve bezbjednosne službe u stanju pripravnosti

Srbija: Sve bezbjednosne službe u stanju pripravnosti

Sve policijske službe i službe bezbjednosti su u stanju pripravnosti povodom migrantske krize, izjavio je ministar pravde Srbije Nikola Selaković nakon sjednice Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti.

Selaković je rekao da stanje pune pripravnosti službi podrazumijeva sve obavještajne službe, Vojsku Srbije, policiju i bezbjednosne službe, koje su dužne da zaštite granicu Srbije.

On je naveo da će Vojska Srbije “biti uključena u skladu sa važećim zakonodavstvom” i o tome će odlučivati Savjet za nacionalnu bezbjednost i predsjednik Republike.

Selaković je za B92 rekao da Srbija bilježi sve veći priliv ekonomskih migranata koji su i agresivniji, ali da će država nastaviti da iskazuje poštovanje prema svakom migrantu, a posebno prema onima iz ratom zahvaćenih područja.

“Srbija ostaje posvećena dosadašnjoj migranskoj politici, ali će na prvom mestu štititi sebe i svoje interese”, rekao je Selaković i dodao da Srbija neće podizati ograde i zidove.

On je rekao da je zaključak sjednice Biroa da se predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću uputi prijedlog za sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost na kojoj će se raspravljati o sve većem usložnjavanju bezbjednosne situacije u regionu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender