13. 05. 2021.
Stradao u požaru u porodičnoj kući

Stradao u požaru u porodičnoj kući

Stradao u požaru u porodičnoj kući

Osamadesetogodišnji muškarac stradao je u požaru koji je izbio u porodičnoj kući u brčanskom naselju Brka. Nezvanično saznajemo da se radi o Mensuru Salkanoviću. Bio je nepokretan i bolestan, a u porodičnoj kući živio je sam.

Sin Amir sa suprugom živi u kući pored očeve. Jutros je pošao da ga obiđe i zatekao strašan prizor. Pred kamere nije ni mogao da stane.

Sve se desilo jutros u pola pet. Unesrećong starca na podu je pronašao sin Amir. Sve što je uspio je da ga izvuče iz kuće, ali mu nije bilo spasa.

Amirov poziv u pomoć čula je prva komšinica i odmah pozvala vatrogasce. Kaže da su brzo došli u i ugasili požar. Ipak, vidno potresena,  o onome šta se jutrros desilo ni ona nije mogla da govori pred kamerom. Pretpostavlja da je do požara došlo zbog kvara na kaminu. U policiji to nisu mogli da potvrde.

„Na mjestu događaja obavljen je uviđaj. Uviđaju je prisustvovao i dežurni protivpožarni inspektor. Okolnosti koje su dovele do ovog požara se utvrđuju i ono što mogu reći je da će policijski službenici preduzeti sve mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja cjelokupnog događaja“, rekao je Halid Emkić, portparol Policije Brčko distrikta.

Tijelo starca prevezeno je na obdukciju. Po okončanju istrage  znaće se tačan uzrok požara i smrti nastradalog.

(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender