14. 05. 2021.
Banjaluka: Naoružani pljačkaši opljačkali firmu

Banjaluka: Naoružani pljačkaši opljačkali firmu

Razbojnici opljačkali starca pa pucali na policiju

U selu Rosulje na Ozrenu jutros se odvijala prava drama. Na policajce Tuzlanskog kantona četiri nepoznata lica otvorila su vatru i to iz automatskog oružja. Sve se dešavalo dok su vršili uviđaj u kući Uroša Stojanovića, povratnika, koji je kasno sinoć pretučen i opljačkan.

“Jutros u 10 sati i 30 minuta na području opštine Lukavac, službenici policijske stanice Lukavac su vršeći uviđaj krivičnog djela razbojništva koji je počinjen sinoć nad 87-godišnjim U.S, bili izloženi vatri od četiri nepoznata lica, koji su iz automatskog oružja otvorili vatru na policajce, nakon čega su se putničkim vozilom uputili prema selu Petrovo na Ozrenu”, rekao je Izudin Šarić, portparol MUP-a Tuzlanskog kantona.

Kako smo u razgovoru sa portparolom Tuzlanske policije, Izudinom Šarićem, saznali – ne radi se o međunacionalnom sukobu, jer su, prema njegovim riječima, lica u bjekstvu Srbi. Od ranije su, kaže, poznati policiji jer im ovo nije prvi put da učestvuju u nekoj kriminalnoj radnji. Sumnja se da su razbojnici prešli na teritoriju Republike Srpske, zbog čega se uključila i dobojska policija. Svi putevi kojima bi se mogli kretati su, kako nam je saopšteno, blokirani.

“Odmah je angažovana jedinica za podršku CJB Doboj, a u traganju za licima uključena je i Specijalna jedinica MUP-a RS, kao i helikopter helikopterskog servisa Vlade RS”, izjavila je Ljerka Stanimirović, portparol CJB Doboj.

Kako nezvanično saznajemo, sva četvorica razbojnika su sa Ozrena, sa područja Republike Srpske. Potraga za njima još traje, ali bi uskoro mogla da bude obustavljena do jutra.

(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender