11. 05. 2021.
Revija japanskih filmova u Sarajevu i Banjaluci

Revija japanskih filmova u Sarajevu i Banjaluci

Revija japanskih filmova u Sarajevu i Banjaluci

Ambasada Japana u Bosni i Hercegovini najavila je Sedmicu japanskog filma u Banjaluci i Sarajevu.

Ovaj i druge predstojeće kulturne događaje, Ambasada organizuje u okviru obilježavanja 20. godišnjice diplomatskih odnosa Japana i Bosne i Hercegovine.

U Banjaluci će od 4. do 7. marta manifestacija biti održana u Domu omladine, u saradnji s Akademijom umjetnosti Univerziteta. Ulaz je slobodan. Prvu projekciju će otvoriti načelnica Odjela za kulturu i PR u japanskoj ambasadi Kakuko Kotaka.

U Sarajevu će manifestacija biti održana od 26. do 29. februara u saradnji Akademije scenskih umjetnosti Univerziteta – Otvorene scene Obala, kao dio Festivala “Sarajevska zima”. Ulaz je slobodan. Prvu projekciju će otvoriti ambasador Japana u BiH Kazuya Ogawa.

Manifestacije će otvoriti film ‘’Petal Dance’’ koji prikazuje životno putovanje četiri prijateljice. Slijedi ‘’My Little Nightmare: The Movie’’, kreiran prema istoimenoj TV drami koja je bila veliki hit u 2012. godini. Treći film koji će biti prikazan je ‘’Jyokyo Monogatari – Tokyo Losers’’, kreiran prema životu poznate manga autorice Rieko Saibara, a posljednji film je ‘’Tamako in Moratorium’’ koji prati lični rast mlade žene kroz ciklus četiri godišnja doba.

Filmovi će biti titlovani na engleskom jeziku.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender